logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kokos in de tuin voor een natuurlijk looppad


Veel tuinbezitters kiezen automatisch voor een stenen verharding in de tuin. Tuintegels lijken namelijk ‘makkelijk’ en onderhoudsvriendelijk. Vaak beseft men niet dat dergelijke verhardingen een belasting vormen voor het milieu. Met name tuintegels verhinderen dat regenwater snel de bodem in zakt. Het gevolg is plasvorming, groene aanslag en kans op overbelasting van de riolering. Daardoor heb je dus alleen maar ongemak, terwijl je juist op zoek was naar een makkelijke manier om je tuin beloopbaar te maken. Want zeg eens eerlijk: heb jij zin ieder jaar je tegels te schrobben en regelmatig het onkruid er tussenuit te krabben? Er is nog een andere manier: je kunt ook kiezen voor een natuurlijke, decoratieve kokos bodembedekker.

De kokos bodembedekker wordt gemaakt van de bast van kokosnoten, een restproduct van kokosplantages. De bodembedekker is heel erg geschikt voor tuinpaden maar ook voor bijvoorbeeld speelplaatsen. Waarom? De kokosbast voelt zachter aan dan andere bodembedekkers, zoals bijvoorbeeld houtsnippers of cacaodoppen, en is zelfs nog comfortabel als je er met blote voeten op loopt. Bovendien is het ook nog eens kindvriendelijk: ze vallen er een stuk minder hard op dan op ander materiaal. Je kunt al een natuurlijk tuinpaadje maken als je een laagje kokos neerlegt van ongeveer 5 centimeter dik. Het duurzame materiaal gaat jaren mee, en is super onderhoudsvriendelijk. Als de kokoslaag na verloop van tijd dunner wordt, kan je er een klein laagje overheen strooien en is alles weer als nieuw!

Meer informatie op www.pokon.nl.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.