logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Koken op de camping? Dat is helemaal niet moeilijk!

Koken op de camping saai en de gerechten simpel? Niet met de nieuwe Camping Kitchen 2 Grill & Go van Campingaz. Met deze krachtige tweepitter kun je veelzijdigheid aanbrengen in ieder kampeergerecht en elke dag op niveau koken. Want het is niet voor niets vakantie!

Dit nieuwe kooktoestel is een draagbare en compacte oplossing voor kampeertrips met het gezin. De veelzijdige Camping Kitchen 2 Grill & Go is een uitgebreide versie van de Camping Kitchen 2, al jaren een favoriet onder kampeerliefhebbers. Op de twee krachtige branders van 2000W bereidt men eenvoudig complete maaltijden. De Camping Kitchen 2 Grill & Go wordt geleverd met een verwisselbare en verwijderbare grillplaat en plancha van geëmailleerd aluminium, wat nog meer flexibiliteit biedt bij het koken op de camping. Zo kan men niet alleen met pannen aan de slag, maar voor de variatie ook bakken of grillen.

Ga direct naar Kitchen 2 Grill & Go op BOL.com.

De brandstof voor avontuur

Wanneer je op een kampeeravontuur gaat, wil je natuurlijk niet zonder brandstof voor jouw kooktoestel komen te zitten. Daarom zijn de cilinders en cartouches van Campingaz door heel Europa (en daarbuiten) verkrijgbaar. Met de online Gas Finder, een handige tool op de website van het merk, is er altijd een Campingaz dealer in de buurt te vinden. Voor het aanschaffen van een nieuwe cilinder of het omruilen van een lege, of voor de aanschaf van een nieuwe cartouche.
De gascilinder van Campingaz is verkrijgbaar in twee maten, namelijk R907 (2,75 kg butaan, 114,99 euro (44,99 euro voor de navulling)) en R904 (1,8 kg butaan, 99,99 euro (35,99 euro voor de navulling)). Bij aanschaf wordt de cilinder eigendom van de gebruiker. En zodra de tank leeg is, kan deze steeds worden omgeruild voor een volle cilinder van hetzelfde type, voor de prijs van een gasvulling.

Cilinder of cartouche?

Naast de gascilinders heeft Campingaz ook een reeks van gascartouches in het assortiment, die worden gebruikt om de draagbare kooktoestellen van brandstof te voorzien op korte trips of wanneer men kookuitrusting zelf op de rug draagt. Het mengsel van de CV 470 Plus (11,49 euro) en CV 300 Plus (7,99 euro) cartouches bestaat uit een gas mix van butaan (80%) en propaan (20%). Het propaan geeft een extra boost, zelfs bij lage buitentemperaturen van -5°C. Het lage gewicht van de cartouches (respectievelijk 628 g en 356 g), maakt ze extra draagbaar en daarmee uitermate geschikt bij beperkte opbergruimte onderweg.

Net als de cilinders, worden ook de cartouches volledig in Europa geproduceerd en gecontroleerd met de hoogste veiligheidsstandaarden voor zorgeloos gebruik.
met de nieuwe Camping Kitchen 2 Grill & Go van Campingaz.

Ga direct naar Campingaz gasflessen op BOL.com.

Lichtgewicht

Het kooktoestel is licht in gewicht en makkelijk te dragen. Het deksel beschermt de functionele onderdelen van het kooktoestel tijdens de reis, maar dient tijdens het koken ook als windscherm. Ook de geëmailleerd stalen pansteunen beschermen de branders tegen de wind en kunnen elk pannen van ø24 cm dragen, ruimschoots voldoende om het hele gezelschap van een uitgebreide maaltijd te voorzien. De branders – in een oogwenk ontstoken met de piezo ontsteking – kunnen met de draaiknoppen volledig apart van elkaar worden geregeld en de brede basis zorgt voor stabiliteit, zodat dit compacte kooktoestel op elk oppervlak kan worden gebruikt. Dankzij de verwijderbare grillplaat, plancha – elk met een geïntegreerde goot voor vet – en pandragers is schoonmaken in een handomdraai klaar.

De Camping Kitchen 2 Grill & Go weegt slechts 5.3 kg en is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De één werkt op een hervulbare cilinder (€ 179,99) en is daarmee geschikt voor langere trips. Terwijl de Camping Kitchen 2 Grill & Go CV (€ 189,99) op een compacte CV 470 Plus cartouche aan te sluiten is, ideaal voor een lang weekend weg.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.