Recensie: Koken met Karin, Karin Luiten

Veel mensen houden van lekker eten, maar vinden koken eigenlijk vooral lastig en tijdrovend, zeker als er bezoek op stapel staat. Help, wat moet je maken? Hoe voorkom je dat je uren in de keuken staat? Koken met Karin weet daar wel raad mee. Onder het motto ‘kleine moeite, groot effect’ vindt de lezer hier een keur aan lekkere en makkelijke recepten die niet kunnen mislukken. Plezier in de keuken staat voorop. Door de vrolijke illustraties krijg je bovendien zin om te gaan koken! Karin Luiten heeft van koken en tekenen haar beroep gemaakt. Ze heeft een populaire receptenwebsite (www.kokenmetkarin.nl) en een culinair weblog (koken.blogo.nl). Daarnaast schrijft en tekent ze voor diverse opdrachtgevers en geeft ze kookworkshops in Amsterdam.

Snelle recepten

In Koken met Karin, het eerste boek van Karin Luiten laat ze haar lezers kennismaken met de snelle keuken. De meest originele gerechten worden in een handomdraai in elkaar gezet. Zonder moeilijke technieken of ingewikkelde apparaten, voor ieders keuken geschikt. Dat maakte dit boekje ook tot een groot succes. Mensen zijn die aardappels met vlees en groenten namelijk wel een keertje beu, maar ja: wat dan? Nou, deze recepten bijvoorbeeld! Het boek heeft ook een duidelijke indeling: borrehlahpjes, voor-, hoofd-, bij- en nagerechten, waardoor je snel een leuk menu in elkaar kunt zetten.

Eenvoud

Het boek is geënt op snel en makkelijk koken, zonder dat je uren in de keuken hoeft door te brengen in de keuken. Achterin het boek is – hoe handig- een index opgenomen, waarin de gerechten nu eens niet op alfabet staan vermeld, maar op ingrediënt. Nu weet je ook meteen wat je met die halve overgebleven courgette kunt doen, wat je kunt maken als je behoefte hebt aan chocola of als je een erwtjesgevecht wilt plannen… Origineel zijn niet alleen de gerechten, maar ook de vormgeving: het is geheel uitgevoerd in een handgeschreven lettertypes, met tekeningen van Karins hand. Het boek kent dan ook geen full-color foto’s, maar is enkel zwart-rood-wit.

Koken met Karin, Karin Luiten
Gottmer, 2007, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15 euro. ISBN: 9789023011972

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Luiten is bij meer mensen bekend als Koken met Karin. Onder die naam is ze te vinden op het internet (www.kokenmetkarin.nl) en op Facebook. Jaren […]

  2. […] ook: Koken met Karin Koken met Karin zonder pakjes of […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.