logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Koken met Binnenstebuiten: Licht ontvlambare salsa voor Woede


AngerSalsa

Ken je dat gevoel wanneer je zo blij wordt van iets dat je spontaan een dansje wil doen? Of dat je geen hap door je keel krijgt vanwege de vlinders in je buik? Dat komt door de emoties in je hoofd: de vijf belangrijkste emoties Plezier, Verdriet, Angst, Woede en Afkeer zorgen ervoor dat jouw brein en gevoelswereld werkt. Dat is waar de nieuwe Disney·Pixar film BINNENSTEBUITEN (INSIDE OUT in de originele versie) over gaat. De vijf verschillende emoties hebben allemaal andere behoeften en drijfveren en ook hebben ze effect op elkaar. Het resultaat is een film voor jong en oud die je op speelse, maar oh zo indrukkende wijze laat kennismaken met je eigen emoties. Deze film zal je niet onberoerd laten.

Ontmoet Woede

Woede houdt zich vol overgave bezig met of dingen wel eerlijk gaan voor Riley. Hij is temperamentvol en heeft de neiging om (letterlijk) te ontploffen wanneer dingen niet gaan als gepland. Hij maakt zich snel boos en heeft maar weinig geduld voor de imperfecties van het leven. 

Licht ontvlambare salsa voor heethoofden

Ingrediënten

·         2 jalapeno pepers

·         2 habanero pepers

·         1 kleine ui

·         2 teentjes  knoflook

·         2 eetlepels gesneden koriander

·         1 theelepel gemalen komijn

·         ¼ theelepel oregano

·         1 snufje tijm

·         Zout en peper

·         2 eetlepels rode wijnazijn

·         2 eetlepels olijfolie

·         60 ml water 

Doe de pepers, ui, knoflook, koriander en komijn in een keukenmachine en mix dit samen tot het een fijngesneden mengsel is. Voeg de oregano, tijm, zout, peper, azijn, olijfolie en het water toe en meng dit goed door elkaar. Giet het mengsel in een glazen pot (weckpot, jampot of mason jar) en laat het twee dagen in de koelkast op smaak komen. Serveer de salsa met nachos, op fajitas of burritos, of bij eieren! Let op: deze salsa is zeer heet en zet je net als Woede in vuur in vlam!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.