logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Koken met Binnenstebuiten: een kop troost voor Verdriet


Ken je dat gevoel wanneer je zo blij wordt van iets dat je spontaan een dansje wil doen? Of dat je geen hap door je keel krijgt vanwege de vlinders in je buik? Dat komt door de emoties in je hoofd: de vijf belangrijkste emoties Plezier, Verdriet, Angst, Woede en Afkeer zorgen ervoor dat jouw brein en gevoelswereld werkt. Dat is waar de nieuwe Disney·Pixar film BINNENSTEBUITEN (INSIDE OUT in de originele versie) over gaat. De vijf verschillende emoties hebben allemaal andere behoeften en drijfveren en ook hebben ze effect op elkaar. Het resultaat is een film voor jong en oud die je op speelse, maar oh zo indrukkende wijze laat kennismaken met je eigen emoties. Deze film zal je niet onberoerd laten.

Ontmoet Verdriet

Geen van de andere emoties begrijpen echt wat de rol van Verdriet is. Verdriet zou maar wat graag optimistischer en behulpzaam zijn in het gelukkig houden van Riley, maar ze vind het zo moeilijk om positief te zijn. Soms lijkt het het beste om gewoon op de grond te gaan liggen en even lekker te huilen.


Recept: Chocolademelk van Verdriet

Chocolademelk van VerdrietVoorbereiding: 0 uur en 15 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Soort gerecht: Drinken
Keuken: Amerikaans
Genoeg voor: 1

Dit heb je nodig

 • 75 gram ongezouten boter
 • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 50 gram kristalsuiker
 • 50 gram Golden Syrup
 • 125 ml slagroom (of double cream)
 • 1 theelepel fleur de sel
 • 250 ml volle melk
 • 50 gram pure chocola
 • 3 eetlepels gezouten caramelsaus
 • Bus spuitslagroom (optioneel)

Zo maak je het

 1. Smelt de boter, suiker en syrup in een kleine pan en laat dit 3 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door. Voeg de slagroom en een halve theelepel fleur de sel toe en roer nog eens. Proef voorzichtig en voeg naar smaak nog meer zout toe.
 2. Voeg de slagroom en een halve theelepel fleur de sel toe en roer nog eens. Proef voorzichtig en voeg naar smaak nog meer zout toe.
 3. Giet de melk in een klein pan en voeg de fijngesneden chocola toe, evenals de gezouten caramel saus. Breng de chocolademelk zachtjes aan de kook terwijl je roert.
 4. Giet de chocolademelk in een mok en eventueel kun je hier nog een grote dot slagroom opspuiten en hier nog wat gezouten caramel saus over druppelen.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.