logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Koken met Binnenstebuiten: Een kom vol comfort voor Angst


FearSoup

Ken je dat gevoel wanneer je zo blij wordt van iets dat je spontaan een dansje wil doen? Of dat je geen hap door je keel krijgt vanwege de vlinders in je buik? Dat komt door de emoties in je hoofd: de vijf belangrijkste emoties Plezier, Verdriet, Angst, Woede en Afkeer zorgen ervoor dat jouw brein en gevoelswereld werkt. Dat is waar de nieuwe Disney·Pixar film BINNENSTEBUITEN (INSIDE OUT in de originele versie) over gaat. De vijf verschillende emoties hebben allemaal andere behoeften en drijfveren en ook hebben ze effect op elkaar. Het resultaat is een film voor jong en oud die je op speelse, maar oh zo indrukkende wijze laat kennismaken met je eigen emoties. Deze film zal je niet onberoerd laten.

Ontmoet Angst

De belangrijkste taak van Angst is om Riley te beschermen. Hij is continu op zoek naar mogelijke rampen en brengt zijn tijd door met het berekenen van mogelijke gevaren en risico’s in het dagelijks leven van Riley. Er zijn maar weinig activiteiten en evenementen die Angst niet gevaarlijk of mogelijk fataal vindt.

Een kom vol comfort

Ingrediënten

·         500 gram gele courgettes

·         De geraspte schil en het sap van 1 citroen

·         3 eetlepels olijfolie

·         1 theelepel geelwortel/kurkuma

·         1 liter kippenbouillon

·         100 gram basmatirijst

·         Peper en zout 

Snijd de courgettes in dunne plakken en snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Doe ze samen met de citroenrasp en olijfolie in een pan en roer goed. Laat dit vijf minuten zachtjes koken. Voeg de geelwortel, citroensap en kippenbouillon toe en kook hierin de rijst. Laat dit 15 minuten koken, of totdat de courgette en rijst gaar zijn. Voeg naar smaak de peper en zout toe.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.