logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Koken met Binnenstebuiten: de ultieme pizza voor Afkeer


Broccolipizza

Ken je dat gevoel wanneer je zo blij wordt van iets dat je spontaan een dansje wil doen? Of dat je geen hap door je keel krijgt vanwege de vlinders in je buik? Dat komt door de emoties in je hoofd: de vijf belangrijkste emoties Plezier, Verdriet, Angst, Woede en Afkeer zorgen ervoor dat jouw brein en gevoelswereld werkt. Dat is waar de nieuwe Disney·Pixar film BINNENSTEBUITEN (INSIDE OUT in de originele versie) over gaat. De vijf verschillende emoties hebben allemaal andere behoeften en drijfveren en ook hebben ze effect op elkaar. Het resultaat is een film voor jong en oud die je op speelse, maar oh zo indrukkende wijze laat kennismaken met je eigen emoties. Deze film zal je niet onberoerd laten.

Ontmoet Afkeer

Afkeer heeft heel veel meningen, is extreem eerlijk en zorgt ervoor dat Riley niet vergiftigd wordt- zowel fysiek als op sociaal vlak. Ze houdt een scherp oogje op de mensen, plekken en dingen waar Riley mee in contact komt. Of dat nu broccoli is of een modetrend van vorig jaar. Afkeer heeft altijd de beste bedoelingen en weigert om haar maatstaven te verlagen. 

Door Afkeer goedgekeurde broccoli pizza

·         300 gram broccoliroosjes, panklaar

·         ½ pak mix voor pizzabodem

·         4 eetlepels olijfolie

·         1 bol mozzarella, in dunne plakken gesneden

·         4 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden

·         ½ eetlepel Italiaanse kruiden 

Verwarm de oven voor op 225 graden. Halveer de broccoliroosjes in de lengte en kook deze in een pan met water en een snufje zout beetgaar. Spoel de broccoli af in een vergiet met koud water en laat dit goed uitlekken.  Bereid het pizzadeeg met 1 eetlepel olijfolie volgens de verpakking. Rol het deeg tot een dunne ronde lap op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrijk de pizza lichtjes met olie en versier vervolgens met de mozzarella, broccoli en zongedroogde tomaten. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper en sprenkel nog wat olie over de pizza. Bak de pizza in 15 minuten goudbruin in de oven. Hier zegt zelfs Afkeer geen ‘jakkes’ tegen.

 

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.