logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Koken doe je zo! Arthur le Caisne


Koken is een hele kunst. Je kunt er jaren op studeren, om vervolgens het vak pas echt goed te leren in de praktijk. Het probleem is, dat veel mensen trucjes en technieken gebruiken zonder te weten waarom die trucjes zo goed werken. Op zich geen probleem natuurlijk, maar je werk wordt wel een stuk beter wanneer je echt weet wat je doet – en waarom. Koken doe je zo! geeft je geen recepten. Het vertelt je wel alles wat je moet weten over de dingen die je doet in de keuken, en vooral ook de dingen die je gebruikt. Je warenkennis krijgt een gigantische boost, zodat je betere prestaties behaalt in de keuken!

Upgrade je kookskills

Recepten volgen is een van de belangrijkste dingen die je in de keuken moet doen. Experimenteren mag, maar pas wanneer je keer op keer hetzelfde topresultaat behaalt, kun je jezelf een echte kok noemen. Om de kans op variatie te minimaliseren, moet je weten wat je doet. Je moet je messen goed gebruiken, je snijplanken goed behandelen en zorgen dat je pannen op de goede temperatuur functioneren. Pas dan zul je slagen in alles wat je doet. Koken doe je zo! geeft antwoord op alle vragen die je wilde stellen, maar ook op vragen die je nog niet eens had bedacht. Zo krijgt je kookvaardigheid een fikse oppepper!

Vlot en dynamisch

Het prettige aan dit leerzame boek is bovendien dat het heel leuk en vlot is geschreven. Het is echt in een vraag-en antwoordconstructie gegoten, waardoor je snel en bondig antwoord krijgt op je vragen. Je ziet direct op welke vragen antwoord wordt gegeven, zodat je meteen weet wat je er aan hebt. Zo leer je de geheimen van het bakken van een goed stuk vlees, het stoven van stoofvlees en het snijden van groenten en kruiden, het bereiden van de perfecte pan risotto en de gladste sauzen.

Ga direct naar Koken doe je zo! op BOL.com.


Recensie over Koken doe je zo!

CooleSuggesties topper

Sta je regelmatig in de keuken, maar krijg je niet de resultaten die je wil behalen? Dan doe je iets verkeerd in de basis. Met Koken doe je zo lees je wat je waarschijnlijk verkeerd doet. Fabels en feiten worden op een rij gezet, de juiste technieken in beeld gebracht. Dit is niet zo maar een kookboek met recepten, dit is een kookboek dat je ook echt leert koken!

Score: 9


Informatie

Koken doe je zo!,
Illustrator: nvt
Uitgever: Good Cook B.V., 240 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789461432247. Prijs: 25.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.