logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Frozen


Frozen_EN_US_571x800

Ook al is de zomer in alle hevigheid losgebarsten in Nederland, Netflix houdt het hoofd koel met Frozen. Slechts een paar maanden na vertoon in de bioscoop, biedt het internet televisienetwerk de Disney hit exclusief aan voor haar leden in Nederland. De fantasievolle animatiefilm Frozen, met bekende Nederlandse stemmen zoals Benja Bruijning (Alles is Familie) en Carlo Boszhard, wordt door kenners nu al bestempeld als Disney klassieker. En dat is niet voor niets… Alle kenmerken van Walt’s gedachtengoed zijn volop aanwezig: getalenteerde prinsessen met grote kijkers, een grappige sidekick, aanstekelijke meezingers, een slechterik, magische krachten en uiteraard knappe prinsen op witte… rendieren. Frozen laat wederom zien dat Disney films zowel bij jong als oud het hart doet smelten.

streaming-banner-disney-plus

Frozen, onder andere bekend van de Oscar winnende hitsong “Let It Go”, is losjes gebaseerd op het sprookje De Sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen. De film volgt het verhaal van de zusjes Anna en Elsa. Tot groot plezier van Anna kan Elsa alles wat ze wil in ijs veranderen. Wanneer deze pret op een dag omslaat in gevaar, besluiten hun ouders in te grijpen en Elsa op te sluiten. De zusjes zien elkaar pas weer op de dag dat Elsa haar kamer uitkomt om als koningin gekroond te worden. Wanneer Elsa per ongeluk het hele dorp bevriest, slaat ze op de vlucht. Anna besluit op avontuur te gaan om haar zus de ijskoningin te vinden en haar te overtuigen terug te komen.

Frozen is onderdeel van de meerjarige overeenkomst tussen Disney en Netflix en daarmee de eerste Disney titel die direct na de bioscoop te zien alleen bij Netflix te zien zal zijn. In oktober vorig jaar maakten Netflix Inc. en Walt Disney Company bekend dat Netflix vanaf 2014 de exclusieve abonneetelevisierechten krijgt voor het aanbieden van nieuwe live action en animatiefilms. Daarnaast is er ook een ruim assortiment aan oudere Disney films, voor jong en oud, beschikbaar bij Netflix.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.