logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Koelcel, David Koepp

Wanneer je eens goed door het internet struint, zul je ontdekken dat er veel websites zijn waar mensen discussiëren over verschillende samenzweringen die de regering zou hebben bekokstoofd. Geheime legerbasissen, duistere experimenten en geheimen die diep onder de grond begraven liggen. Deze mysteries gaan alle kanten op: van buitenaardse wezens tot dubbelgangers van hoogwaardigheidsbekleders. Het boek Koelcel gaat over zo’n duister geheim, dat eigenlijk heel onschuldig begon.

Ruimtemissie

Het boek Koelcel begint met een stukje geschiedenis. Twee geheimagenten (Trini en Roberto), die er nogal wat onconventionele maniertjes op nahouden, raken betrokken bij een mysterieuze ontdekking tijdens een ruimtereis. Er zou namelijk een schimmel meegegaan zijn naar de ruimte, waar deze schimmel gemuteerd is naar een alles verslindend en snel muterend vraatzuchtig ding. Vergis je niet: het is nog altijd een schimmel, maar dan wel een waarvoor je graag een blokje om loopt. De twee geheimagenten besluiten de schimmel zo diep mogelijk onder de grond weg te stoppen, afgesloten in een stevige koelcel. Dat zal de schimmel wel tegenhouden! de legerbasis waar de koelcel gevestigd is raakt echter in onbruik, en de rest van de faciliteiten worden na verloop van tijd gebruikt als tijdelijke opslag voor burgers.

Opwarming

En dat brengt ons naar de dag van vandaag, bij Travis ‘Teacake’ en Noëlle, twee bewakers van de opslagfaciliteit. tijdens een dienst horen ze een gepiep uit de muur komen. Het lijkt een restant te zijn uit de legertijd, daar hadden ze namelijk een beveiligingssysteem ingebouwd in de koelcel. En daar schort het hem nu net aan: door de opwarming van de aarde raakt het koelsysteem in de war en stijgt de temperatuur in de koelcel gestaag. De twee bewakers gaan echter op onderzoek uit en laten daarmee ongewild de schimmel vrij, met alle gevolgen van dien. Trini en Roberto worden uit hun pensioen gehaald om deze laatste missie tot een goed einde te brengen. Ondanks dat blijken Travis en Noëlle en heel belangrijke rol te gaan spelen in deze hele kwestie. De vraag is alleen hoe lang zij zelf veilig kunnen blijven en hoe zij ervoor kunnen zorgen dat de schimmel zich niet verder verspreid, ondanks alle bezoekers aan de opslagfaciliteit.

Ga direct naar Koelcel op BOL.com.


Recensie over Koelcel

CooleSuggesties topper

Als je het hebt over spannende en sluimerende boeken, dan is het boek Koelcel absoluut een boek dat je moet lezen. De spanningsboog blijft behoorlijk hoog in dit verhaal, ondanks het feit dat de schimmel zich zo langzaam voortplant. Naast het duistere idee dat de schimmel zo vastberaden is om zoveel mogelijk mensen en dieren te infecteren, zitten er bovendien behoorlijk wat plastisch omschreven scènes in het verhaal, waardoor je alleen nog maar verder lezen. Dankzij de verschillende personages in het boek ligt het tempo van het verhaal behoorlijk hoog. Deze race tegen de klok blijft tot het allerlaatste moment spannend.

Score: 9


Informatie

Koelcel,
Illustrator: nvt
Uitgever: Harper Collins, 382 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789402703566. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.