logo-liggend-wit-donkerblauw

Nederlanders eten afgelopen 2 jaar ruim 35% meer koel-verse maaltijden


Nederland gaat steeds vaker voor vers. Uit onderzoek blijkt dat zelfs 35,4% van de Nederlanders meer koel-verse maaltijden eet de afgelopen 2 jaar. Nederlands grootste soepproducent Unox kondigt vandaag aan als eerste A-merk in te zetten op koel-verse soepen. Onder de naam Unox Puur Soep ligt vanaf nu koel-verse soep van het oer-Hollandse merk in het vers-schap. Het merk komt hiermee de Nederlandse consument tegemoet die steeds meer vraagt om verse, kant en klaar maaltijden.

Na vegetarische producten, Unox nu ook in het koel-verse schap

De stap van Unox om in te zetten op koel-verse soep volgt een jaar na de introductie van de vegetarische rookworst en is na de introductie van soep in blik (1957) en soep in zak (2004), de volgende grote stap die Unox zet. Het merk speelt hiermee in op de behoefte van de Nederlandse consument die steeds vaker opzoek is naar verse voorbereide maaltijden. ‘Unox is sinds 1957 het favoriete soepmerk van Nederland. Als grootste soepproducent van het land voelen wij dan ook een grote verantwoordelijkheid om alle soepeters van Nederland van koel-verse soepen te voorzien. Wij zien dat er een grote behoefte is aan koel-verse soep die gemakkelijk te bereiden is, bijvoorbeeld voor tussen werk en sporten in. Met Unox Puur Soep willen wij de harten en magen van alle Nederlanders blijven verwarmen’, legt Ram Huigen, Marketing Manager van Unox uit.

Flinke groei van koel-verse maaltijden

Uit onderzoek van Unox blijkt dat er onder Nederlanders een grote behoefte is aan verse soepen die gemakkelijk te bereiden zijn. 35,4% van de Nederlanders geeft aan de afgelopen 2 jaar meer koel-verse maaltijden te hebben gegeten dan de jaren daarvoor. Daarbij geeft maar liefst 82,6% aan het ook belangrijk te vinden dat de ‘kant en klaar’ maaltijden die zij eten bereid zijn met verse ingrediënten.

Unox Puur Soep, dit zit erin en niets meer

Unox Puur Soep is bereid met verschillende pure ingrediënten die duidelijk zijn weergegeven op de achterkant van de verpakking. Gemiddeld zijn de nieuwe Unox soepen gemaakt met maar liefst 7 verschillende soorten groenten en kruiden; goed voor een gemiddelde van 248 gram groente per pot, oftewel 99% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan groenten. Bovendien bevat Unox Puur Soep geen toegevoegde smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en toegevoegde suikers. De soepen worden verkocht in een recyclebare plastic pot, die gemakkelijk is op te warmen in de magnetron. Maar in een pan opwarmen kan natuurlijk ook. Doordat Unox Puur Soep koel-verse soep is, is deze beperkt houdbaar en dient deze gekoeld bewaard te worden (tussen 2-7 graden Celsius).

Unox Puur Soep is in 5 verschillende smaken verkrijgbaar:

  • Tomaat Selderij
  • Paprika Pastinaak
  • Champignon
  • Pompoen Wortel
  • Rode Linzen Ui

De soepen zijn vanaf week 39 verkrijgbaar in het vers-schap van de volgende supermarkten: Coop, Plus, Deen, Dirk, Jan Linders, Vomar, Spar, Hoogvliet, Boon’s Markt, Boni, Deka Markt en MCD. De consumentenadviesprijs bedraagt 2,99 euro.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.