logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Knutselen met hout, Sabine Lohf

Knutselen is super leuk om te doen. Het blijft aan magisch en machtig gevoel om van ‘niks’ ineens iets moois of praktisch te maken! Maar waar haal je al die spullen vandaan? Je kunt natuurlijk je lokale hobbywinkel binnenstappen of online shoppen naar materialen, maar het allerleukst is het nog wel om gewoon even rond te kijken in je omgeving. In de schuur of in de natuur vind je namelijk zo veel materialen die simpelweg nooit meer gebruikt worden! Daar kun je vast iets moois van maken. Knutselen met hout brengt een nieuwe manier van denken en werken met zich mee – en Sabine Lohf laat je graag zien wat je er mee kunt.

Kijken en fantaseren

Een heel belangrijk onderdeel van het knutselen is wel dat je aan de slag moet gaan met je fantasie. Je ziet een voorwerp en gaat dan denken: wat zou dat kunnen zijn? Eigenlijk zo’n beetje net als je figuren en dieren gaat ontdekken in wolken! Dat levert je een unieke nieuwe wereld op, waar je flink mee aan de slag kunt. Aan de hand van dat beeld in je hoofd ga je vervolgens werken om dat ook echt vorm te geven. Als hulp daarvoor staan er in dit boek meer dan 150 creatieve ideeën. En geen nood: fantasie speelt ook daar een heel belangrijke rol. Je maakt niet echt realistische voorwerpen, zoals je op de cover kunt zien, maar laat je fantasie de vrije loop!

Projecten met wat hulp… of niet

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, knutselen met hout. Er komen zagen aan de pas, boormachines, hamers en spijkers. Het kan dus zijn dat je af en toe wat hulp moet inroepen, of in ieder geval wat begeleiding kunt gebruiken. Toch staan er heel veel projecten in die je zo zou kunnen doen met behulp van wat oude wasknijpers, ongebruikte pollepels of wat oude latten. Of die rare tak, die je in de tuin of het bos hebt gevonden… op een gegeven moment ga je overal mogelijkheden zien!

Ga direct naar Knutselen met hout op BOL.com.


Recensie over Knutselen met hout

Hout is misschien niet het eerste materiaal waar je aan denkt als je gaat knutselen. Eerder denk je dan aan kurk, papier of karton. Maar hout geeft zo veel mogelijkheden! In dit boek staan meer dan 150 ideeën, waar je zo aan kunt beginnen. In het kleurrijke boek zie je alle eindresultaten groot op een kleurige ondergrond liggen. Daar omheen staan de stappen geschreven, zoals je ze kunt uitvoeren. Dankzij de duidelijke uitleg en de grote foto’s weet je precies wat je moet doen. Daarnaast staat er gewoon heel veel inspiratie. Haal het hout, verf en spijkers maar vast voor de dag… tijd om te gaan knutselen met hout!

Score: 8


Informatie

Knutselen met Hout,
Illustrator: Sabine Lohf
Uitgever: De Vier Windstreken, 164 pagina’s, paperback.
Vanaf: 3 jaar. ISBN: 9789051167597. Prijs: 19.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.