logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Knutselen: kaboutermuts maken


kaboutermuts

Bij kabouters kunnen puntmutsen niet ontbreken! Je moet zelf wel wat voorbereiden, maar superleuk als knutselactiviteit voor de kinderen!

Dit heb je nodig:
Groot vel papier per muts, schaar, nietmachine, lijm, (hoeden)elastiek. Voor het versieren van de mutsen: kleurpotloden of stiften, stickers en glitters en misschien  kan je aan leuke plaatjes van kabouters komen.

De activiteit:
Bereid vast het een en ander voor. Bepaal eerst of je de kinderen ook laat kleuren of alleen dingen laat plakken. Als je ze alleen laat plakken is het leuk om felgekleurde mutsen te maken. Gebruik een grote halve cirkel als basis voor de muts. De mutsen kan je al vastlijmen. Aan een kant vast een elastiekje eraan nieten. Als je de kinderen ook laat kleuren kan je beter voor witte mutsen of lichter gekleurd papier kiezen. En dan moet je de muts nog niet in elkaar zetten natuurlijk. Is de puntmuts versierd en elkaar gelijmd? Nog even een (hoeden)elastiek aan linker en rechterkant van de muts vastnieten en klaar! De muts blijft goed zitten door het elastiek dat de kinderen onder hun kin doen.

Tip:
Tijdens het versieren van de puntmuts kan je de kindergezichtjes omtoveren tot echte kaboutergezichtjes!


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.