logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Knutselen: Hoofdband met jungledieren

olifant

Het is natuurlijk geweldig om een echt jungledier te zijn! Schminken te ingewikkeld? Geen nood, ga lekker knutselen met de kinderen!

Dit heb je nodig:
Gekleurde stroken papier, nietmachine, printer, afbeeldingen van dieren(hoofden), stevig papier, schaar, lijm, kleurpotloden en stiften.

De activiteit:
Print (de hoofden van) een aantal verschillende dieren. Plak het op een stevig papier en knip de contouren uit. De kinderen mogen zelf het dier inkleuren. Maak in de tussentijd een band van de gekleurde stroken. Wel even per kind de hoofdomvang meten met het papier voordat je het vastniet! Lijm de dieren(hoofden) vast op de band. Als iedereen klaar is wordt het tijd voor een ware junglefoto!

Variaties:
Je kan van een dierenkop ook een masker maken. Print hem dan groot genoeg en maak op de plek van de ogen gaten. Wel even opletten dat het masker op de goede hoogte vastgelijmd word.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.