logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Knutselen: Heksenhoed maken

heksenhoed maken

Op een heksenfeestje mag een heksenhoed voor iedere heks natuurlijk niet ontbreken. Gezellig met zijn allen knutselen! Kijk uit; als de hoeden op gezet worden, veranderen de kinderen voor even in echte heksen!

Dit heb je nodig:
– zwart stevig papier (groot)
– zwart karton (groot)
– gekleurd papier
– glitters
– scharen, lijm, potlood met draadje en een naald

De activiteit:
Teken op het stuk karton een halve cirkel  Dit kan met behulp van een rond voorwerp. Maar ook door een naald met een touwtje in het midden van het papier te prikken met aan het uiteinde een potlood. Nu heb je een soort passer. Knip de halve cirkel uit en vouw het zodat het een kegel wordt. Lijm de uiteinden op elkaar.

Nu moet er nog een rand omheen. Teken op zwart karton een grote cirkel. Zet de kegel in het midden van deze cirkel en teken hem af op het karton. Teken in de cirkel van de kegel een kleinere cirkel (1,5 – 2 cm kleiner). Knip hem uit; de grootste cirkel bewaar je, de kleinste is afval. Nu knip je strookjes vanuit het gat naar de middelste cirkel. Vouw de strookjes en lijm ze vast aan de binnenkant van de kegel. Tatadata, klaar is de heksenhoed! Natuurlijk gaan alle heksjes hun eigen hoed nog even versieren met sterren, maantjes, spinnen of mooie glitters.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.