logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Knots – de Grot der Wensen, Tijs van Marle

Knots – De Grot der Wensen is het derde boek over de prehistorische jongen Knots, die samen met zijn stoere (en eigenwijze) zusje Tuf en beste vriend Freddie spannende avonturen beleeft. Hoewel we daar niet al te veel over kunnen vertellen, want De Grot der Wensen is onze eerste kennismaking met deze vrolijke vrienden. Graag vertellen we je er meer over!

Oertijd in een modern jasje

Als je denkt dat je een historisch correct verhaal te lezen krijgt, heb je het trouwens wel helemaal mis. En dat is ook helemaal niet erg: de avonturen van Knots, Tuf en Freddie zijn zo leuk, dat je ook helemaal geen behoefte hebt aan fun facts of verhaallijn dat helemaal netjes overeenkomt met de werkelijkheid. In plaats daarvan krijg je een maf, spannend, grappig en vooral creatief verhaal dat je het liefst in één ruk wil uitlezen. Moderne uitvindingen worden gemengd met de beperkingen van de oertijd, recepten vliegen je om de ogen en bijzondere beesten lopen overal waar je ze maar kunt denken.

Holbewoners vs de oerkies

Het spannende aan Knots en zijn vrienden is dat ze van twee verschillende stammen komen: Knots en Tuf zijn holbewoners, terwijl Freddie een Oerkie is (een iets geëvolueerde mens, zo lijkt het). Normaal gesproken hebben ze dus niets met elkaar op, wat zorgt voor de nodige spanning tussen de verschillende stammen. Vooral omdat Freddie al een tijdje van huis is, en de Oerkies denken dat de holbewoners hem hebben ontvoerd. Ze zijn dus op oorlogspad om hun jongen terug te halen. De holbewoners krijgen hier lucht van en slaan op de vlucht. Knots, Tuf en Freddie besluiten op zoek te gaan naar de Grot der Wensen, een magische plek waar wensen uitkomen. Daar willen ze een felle ruzie proberen te voorkomen.

Lange reis

Het verhaal gaat vooral om de reis en de zoektocht naar de Grot der Wensen. Als hulpmiddel hebben ze een oude steen, waar een soort route op staat om bij de bijzondere grot te komen. Ze komen daarmee voorbij een krokodillenvijver, gevaarlijke slangen, vulkanen en heel gevaarlijke mieren. Ja, het niet niet altijd een makkelijk wereld in de oertijd! Tijdens die reis krijgen ze niet alleen te maken met gevaarlijke wezens, ook weet Freddie van heel vee ldingen hoe je ze kunt eten, en in welke combinatie je het smakelijkste hapje krijgt… en moeten ze bovendien de nukken van Tuf overwinnen!


Ga direct naar Knots 3 – De Grot der Wensen op BOL.com.

Recensie over Knots 3 – De Grot der Wensen

CooleSuggesties topper

De Grot der Wensen is een hilarisch en chaotisch boek over een spannend avontuur in de oertijd. Je hoeft voor dit boek niet per se de eerste twee delen gelezen te hebben, ik zat in een mum van tijd helemaal in het verhaal en had geen moment de indruk dat ik iets had gemist. De avonturen zijn grappig, soms een tikje voorspelbaar en vaak ook een beetje spannend. Er zit een fijn tempo in het verhaal, dankzij de vele verrassingen en creatieve vondsten van schrijver Tijs van Marle. Het is een creatieve kijk op de oertijd, waarin vriendschap, avontuur en vooral lekker eten centraal staan.

Score: 9


Informatie

Titel: Knots 3 – De Grot der Wensen
Auteur:
Illustrator: Esther van den Brink
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina’s: 196
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789030508847
Prijs: 17.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.