logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Knops – control your volume


Knops OriginalWhite 03

In deze tijd waarin we leven is er veel in ons leven veranderd. Waar ik voorheen nog lekker rustig kon werken vanuit mijn thuiskantoor (voor zover dat kan met blaffende honden, klussende buurdbewoners en ijverige medewerkers van de groenvoorziening met hun bladblazers), heb ik nu ineens meer mensen om me heen. Hoe krijg ik die rust weer terug, waaraan ik zo gewend was? Met een koptelefoon met muziek? Of earbuds met actieve noise cancelling? Nee, dat zijn beide geen prettige manieren om die rust te verkrijgen. Oordopjes zijn een goed alternatief, maar het kan altijd beter: ik probeerde Knops uit, oordopjes met een passieve geluidsbeheersing.

Oordopjes

De Knops earbuds bestaan uit twee delen. De ring, waaraan je kunt draaien om de hoeveelheid geluid te beheersen, en een oordopje, dat je in je oor steekt. Beiden zijn natuurlijk met elkaar verbonden. Aan het oordopje zit standaard een piramidevormig rubber dopje, dat heel goed afsluit. Past dit dopje niet goed of zit het niet prettig, kun je één van de drie meegeleverde maten oordopjes gebruiken voor een prettigere pasvorm. Aan de ring zit een rubber uitsteeksel, dat je achter je auricle steekt: het voorste deel van je oor, dat aan je wang grenst. Daardoor zit het dopje stevig en solide, maar het is wel even zoeken naar de beste manier op de dopjes in te doen. De handleiding laat de juiste techniek zien. Toch lukt het mij bij mijn rechteroor wel op het dopje te plaatsen, maar krijg ik het bij mijn linkeroor niet goed voor elkaar, daar is mijn auricle blijkbaar te nauw en zit het dopje maar nét vast.

Analoog dempen

Knops KnurledWhite 05

Het systeem van de Knops is overigens briljant. Door de draaien aan de ring kun je het omgevingsgeluid in vier stappen dempen, tot wel 28 decibel. Dat is echt best veel, voor je het weet is het geluid van de wasmachine op de achtergrond verleden tijd en hoor je jouw computer niet meer zoemen. En die blaffende hond van de buren? Die doet zijn best maar. Een klein probleempje met het draaien zit hem ook weer in de pasvorm. Draai je het geluid ‘dicht’, dan duw je de ring in de richting van je auricle. Je duwt hem dus nog wat steviger in je oor. Prima! Draai je hem echter open? Dan trek je het kleine rubber lipje juist úit je auricle… waarbij hij in mijn geval steevast losschiet en ik weer even moet prutsen om hem op zijn plekje te krijgen (wat vooral links best wel een dingetje is). Ondanks het feit dat het heel prettig is om het volume direct te kunnen regelen met een draaischijf, is dat wel een beperking. Ik vraag me ook af waarom er gekozen is voor zo’n lipje, in plaats van de gangbare rubber sportbeugeltjes die in je oor haken?

Amazon Launchpad

Online store Amazon Launchpad is het nieuwe platform voor een groeiend aanbod innovatieve en inspirerende producten. Amazon Launchpad is dé place to be voor baanbrekende producten, gemaakt door briljante ondernemers. Zo ondersteunt Amazon Launchpad ondernemers met middelen en expertise om hun vernieuwende producten te helpen verkopen en leveren. Van revolutionaire gadgets tot smart home- apparatuur, unieke wellnessproducten en educatief speelgoed. Kortom: allesbehalve doorsnee producten, zoals Knops vanaf nu verkrijgbaar is op amazon.nl/launchpad.


Recensie over Knops oordopjes

Geluid dempen op verzoek… dat is een gat in de markt. Met de Knops dopjes kun je tot 28db dempen, wat een mooie hoeveelheid geluid is. Toch is de pasvorm wel een dingetje bij deze dopjes. Het is lastig om ze goed in je oor te krijgen en bij het opendraaien van het geluid, haal je ze telkens weer los. Dikke pluspunten voor het bieden van een analoge optie voor ruisbeheersing – het dempt het geluid op een heel prettige manier. Bovendien kun je de dopjes inhouden, ook voor wanneer je juist even iets moet horen of met iemand moet praten.

Score: 7


Informatie

Knops – control your volume, knops
Meer weten?
Prijs: 69.50 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.