logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat doet een knoflook supplement?


Voordat we beginnen met de informatie, laten we eerst eens vertellen over wat knoflook is, wat het doet en waarom het zo belangrijk is om knoflook te eten op reguliere basis. Het is niet zomaar een look, maar een heus superfood, waar jij je voordeel mee kunt halen.

Wat is knoflook?

Knoflook is een bolgewas, net als ui en bieslook. Dit wil zeggen dat de plant al zijn energie in de winter opspaart, om zo in de lente een voorsprong te hebben met groeien. Daarna knalt deze uit de grond en doet het goed in de volle zon. Van nature is het een helende plant, die later in poedervorm of vers werd gebruikt in de diverse wereldkeukens. Tegenwoordig is deze niet meer weg te denken in zowel de persoonlijke verzorging als de keukens, want het is niet alleen lekker, maar ook heel erg gezond om er regelmatig van te eten. Een nadeel van knoflook is dat deze een heel nare geur heeft. Als je het look gegeten hebt, kun je tot aan een paar dagen naderhand nog last hebben van een slechte adem, wat zelfs overgaat in anders ruikende ontlasting. Dit is overigens wel tegen te gaan door wat rauwe bieslook te eten. Goed kauwen zodat het overal komt in de mond en dan doorslikken. De bieslook neutraliseert de geur en smaak, maar verwijdert hem niet.

De toepassingen van knoflook

Er zijn twee toepassingen voor knoflook. Beide zullen de revue passeren.

1 De wereldkeuken

De hele wereld gebruikt dit kruid vanwege zijn sterke smaak en geur, die veel gerechten een stuk lekkerder maken. Het voordeel van de knoflook is dat hij heel sterk van smaak is, maar zodra deze verwerkt wordt in gerechten, de smaak zorgt voor een lekkere zachte tint in een gerecht. Een aanrader om eens te proberen. De mediterrane keuken is een fanatiek gebruiker van het look.

2 De helende werking van knoflook

Vroeger, in de Romeinse tijd, werden Romeinen al kauwend op knoflook op pad gestuurd, omdat men dacht dat het testosteron gehalte omhoog ging, waardoor men beter oorlog kon voeren. Nog verder terug in de tijd, ten tijde van het bouwen van de Piramides, is er ook bewijs dat het eten van knoflook gemotiveerd werd en dan spreken we van 3500 jaar geleden. In de Talmoed is er zelfs een regel “Eet regelmatig knoflook, het heldert de geest op, versterkt de mannelijkheid en verdrijft darmparasieten” toegevoegd om het eten van knoflook te promoten. Niet alleen hier is het geschreven, maar ook de Koran en de Bijbel spreken erover. Het is dus al een tijd bekend dat er sprake is van een helende werking. Maar wat precies doet het dan?

  • Het verlaagt bloeddruk. Het is ook bewezen dat als je het teveel eet, knoflook als bloedverdunner werkt, dus eet er niet te veel van.
  • Cholesterol verlagend. Roken en knoflook zijn nog steeds geen vrienden, maar een maal daags knoflook supplement eten is aan te raden voor een rustig klimaat in je lichaam.
  • Het werkt verkoudheid verminderend. Dit is nog niet helemaal wetenschappelijk bewezen, maar een dagelijkse dosis knoflook of knoflook supplement gaat wel verkoudheid tegen. Alle symptomen van verkoudheid worden tegengehouden door inname, dus het moet wel iets doen.

Dosering

Als je al vrijwel elke week iets eet met knoflook erin, of kookt met knoflook, dan is er niks aan de hand. Wanneer je niet van de geur houd, of een gezinslid is niet weg van het kruid, dan is het heel vervelend als je het continu eet. Dagelijks knoflook supplement gebruiken, geeft je voldoende dagelijkse dosering en het is 100% geur- en smaakvrij. Dit kan men dus niet zoveel innemen als men wil, maar wel zonder de rest in de weg te zitten met nare geurtjes. In het ergste geval wil de persoon die er eerst tegen was ook, zeker als deze de gezondheid van de ander ziet verbeteren.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.