logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Knock At The Cabin

Knock at the Cabin neemt je mee naar het einde der tijden – een thema dat regisseur Shyamalan al eerder heeft gebruikt voor zijn films. Het is echter zo’n groots concept en zo’n heftig onderwerp, dat het knap lastig blijkt om het pakkend en beeldend op het witte doek (of de zwarte plaat, als je ‘m op dvd of blu-ray kijkt) te tonen. Ook dit keer komt het verhaal net niet lekker uit de verf.

Intense film

Knock at the Cabin voert de druk aanzienlijk op door de hele film af te laten spelen in een kleine, compacte ruimte: een klein hutje in een schitterend landschap. Qua decor hadden ze het dus vrij makkelijk in deze film, zou je kunnen claimen, maar het is desondanks knap dat ze zo veel verschillende sfeermomenten weten neer te zetten, met fraaie interieurs tot indrukwekkende close-ups van de verschillende personages. Daarbij valt vooral Dave Bautista in zijn rol als gevoelige, zachtaardige man, die ondanks zijn bizarre plannen heel erg ontwapenend kan zijn.

Save your family or save humanity. Will you make the choice?

Gewelddadig

Leonard (de rol van Dave Bautista) heeft samen met drie andere mensen ‘visioenen over de apocalyps’ ontvangen en weten daardoor precies wat ze moeten doen (…) om dat te voorkomen. Gewapend met de nodige scherpe voorwerpen komen ze naar het hutje en willen de inwonenden in principe geen pijn doen, maar aarzelen niet om geweld te gebruiken als ze dat nodig achten. Het gezin dat in het hutje verblijft bestaat uit de jonge Wen en haar twee vaders. Vastgebonden op stoelen moeten ze een keuze maken: een van hen moet dood om de apocalyps te stoppen. Al snel blijkt dat er misschien wel een soort waarheid schuilt achter de keuze, want wanneer vaders Eric en Andrew weigeren een keuze te maken, volgen er tsunami’s en aardbevingen!

Twijfel en manipulatie

Knock at the Cabin spreekt daarbij het wantrouwen van de mensheid aan: wat is waar, wat is één groot complot? Wat moeten we geloven – en zijn we nog wel in staat zelfstandig te denken? Wat is goed en wat is kwaad? Daarbij komt het soms wat hooghartig en elitair uit de hoek, wat het effect vaak naar beneden haalt. Daar doorheen verweven zit een rode draad van lotsbestemming en toeval.

Bekijk de trailer van Knock At The Cabin

Cast

Over de makers

Knock At The Cabin is een film van de grensverleggende filmmaker/regisseur M. Night Shyamalan. Universal Pictures presenteert een film van M. Night Shyamalan en een productie van Blinding Edge Pictures in samenwerking met FilmNation Features en Wishmore Entertainment. Het scenario is geschreven door M. Night Shyamalan met Steve Desmond en Michael Sherman en is gebaseerd op de bestseller The Cabin at the End of the World van Paul Tremblay. De film is geregisseerd door M. Night Shyamalan en geproduceerd door M. Night Shyamalan, Marc Bienstock (Split, Glass) en Ashwin Rajan (Servant, Glass). De uitvoerend producenten zijn Steven Schneider, Christos V. Konstantakopoulos en Ashley Fox.


Ga direct naar Knock at the Cabin op BOL.com.

Recensie over Knock at the Cabin

Knock at the Cabin viel me eerlijk gezegd behoorlijk tegen. Hoe dat komt? Nou – waarschijnlijk omdat er de suggestie wordt gewekt dat het om een hefige actiefilm zou zijn, terwijl het eerder gaat om psuchologische, manipulatieve spelletjes. Het is eerder een psychologische horror dan een felle film vol wendingen. Je ziet iedereen van karakter veranderen onder de druk van het kleine hutje – dat is indrukwekkend, maar de toon waarop de boodschap wordt geleverd en de wendingen die het plot maakt doen echt afbreuk aan de film.

Score: 6


Informatie

Titel: Knock at the Cabin
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 95 minuten
Genre: horror.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.