logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Knipoog, Rob Harrell

Knipoog, geschreven door Rob Harrell, ziet er in eerste opzicht heel grappig en schattig uit: toch is het verhaal van Ross, de hoofdpersoon van dit boek, best heftig. Bij hem is namelijk een zeldzame vorm van kanker ontdekt achter zijn oog. In het boek beleef je dan ook het verloop van de behandeling… met alle gevolgen en effecten die daarbij horen, van de therapie tot en met de sociale gevolgen. Maar er zit ook een zilveren randje aan deze donkere wolk!

Ongemakkelijke situaties

Ross merkt namelijk al snel dat zijn ziekte bij veel mensen zorgt voor een ongemakkelijk gevoel. Een van zijn beste vrienden, Isaac, laat zelfs van de ene op de andere dag niets meer van zich horen. Best knap, ze zitten namelijk bij elkaar op school! Gelukkig kan hij nog altijd vertrouwen op Abby, het kleurrijke meisje dat hem altijd weet op de vrolijken en met originele suggesties komt. Toch heeft Abby ook haar problemen en verwacht ze natuurlijk van Ross dat hij naar haar luistert. Maar heeft hij daar de energie wel voor?

Ziektebeelden

Een belangrijk deel van het boek is voorbehouden aan een omschrijving van de behandeling en de gevolgen die daaruit voortvloeien. Hoeden, zonnebrillen, één oog dichthouden (vandaar de titel, knipoog), crèmes voor de schrale plekken en natuurlijk ook de vele ziekenhuisbezoekjes… het hoort er allemaal bij. Soms merk je een negatieve vibe door die ervaringen heen – de schrijver put dit verhaal uit zijn eigen ervaring – maar over het algemeen ligt de nadruk toch op de positieve elementen. Zoals zijn nieuwe vrienden, de bejaarde Jerry met zijn geweldige gevoel voor humor en één van de behandelend specialisten, Frank, die Ross naar de kant van de muziek stuurt en hem verliefd laat worden op de gitaar.


Ga direct naar Knipoog op BOL.com.

Recensie over Knipoog

CooleSuggesties topper

Ondanks het heftige onderwerp van kanker heeft schrijver Rob Harrell toch een vrolijk en energiek verhaal geschreven over de ervaringen van de jonge Ross, zijn frustraties, zijn ontdekking voor de liefde van muziek en wat vriendschap nu eigenlijk inhoudt. En dat allemaal verpakt in een boek dat ontzettend prettig leest, waarin je telkens weer nieuwe dingen ontdekt en echt met Ross gaat meeleven.

Score: 9


Informatie

Titel: Knipoog
Auteur:
Uitgever: van Goor
Aantal pagina’s: 336
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 9 jaar
ISBN: 9789000360260
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.