logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Knights Of The Zodiac

Knights of the Zodiac draait om Seiya, een eigenwijze tiener die op zoek is naar zijn ontvoerde zus en ondertussen geld verdient door te vechten om geld. Tijdens een van die gevechten ontwaken er ineens mystieke krachten in hem, waardoor Seiya wordt meegezogen in een wereld van oorlogvoerende goden en oude magie om de reïncarnatie van Athena te beschermen. Maar kan hij dit allemaal wel accepteren?

There are Gods among us… and Heroes within us.

Manga naar film

De film is gebaseerd op een succesvolle anime-serie, waarin natuurlijk van alles en nog wat mogelijk is en waarin verhaallijnen rustig kunnen worden uitgestippeld en uitgelegd. Als live-action variant zijn daarin de nodige beperkingen, waar Knights of the Zodiac ook mee te maken krijgt. Zo is het spectaculaire effect van de animatieserie een stuk minder aanwezig (zo niet bijna compleet afwezig), waardoor de complete sfeer behoorlijk wordt afgezwakt. Maar: ken je die originele anime-serie niet, dan is het natuurlijk een ander verhaal. Dan sta je er blanco in en zul je alles nog moeten ontdekken. En wellicht gaat de producent er wel van uit dat je de serie kent, aangezien er behoorlijk wat stappen worden overgeslagen in het introduceren van de verschillende personages. Ze worden kort aangestipt, maar missen iedere diepgang. Zelfs onze hoofdpersoon blijft een vlak personage, ook al maakt hij een behoorlijk indrukwekkende ‘zero-to-hero’-transformatie door.

PS: benieuwd naar de originele manga-reeks over de Knights of the Zodiac? Check ‘m op Netflix!

streaming-banner-netflix

Mythische samoerai

Het is eigenlijk ook nogal een cultuurshock, waarin de Griekse mythologie en de Japanse samoerai in een blender worden gestopt om er een nieuw verhaal van de breien. In deze film komt er ook nauwelijks iets van terecht. Er zijn een soort robotmensen met ondoordringbare pantsers (of mensen met een harnas?) superkrachten die worden afgetapt en goden die wel of niet op aarde rondstruinen. En hoe zit dat nu eigenlijk met die Knights?

Bekijk de trailer

Cast

  • Famke Janssen
  • Sean Bean
  • Madison Iseman
  • Nick Stahl

Ga direct naar Knights of the Zodiac op BOL.com.

Recensie over Knights of the Zodiac

Knights of the Zodiac slaagt er niet in om een overtuigend verhaal neer te zetten. Er is te veel in te weinig tijd. Daardoor worden verhaallijnen afgeraffeld, personages zonder pardon geintroduceerd en kunnen zelfs grote namen als Sean Beam en Famke Janssen het toneel echt niet redden. Door een paar verkapte scènes waarin onze hoofdpersoon zijn krachten leert beheersen zien we wat actie, maar ook die weten niet echt goed uit de verf te komen. Vooral de actie, waarin CGI duidelijk zichtbaar aanwezig is en de personages wat houterig bewegen, maken niet echt indruk.

Score: 4


Informatie

Titel: Knights of the Zodiac
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 121 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.