logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Kneedfeest, Megableu


Lekker kleien – dat is toch één van de leukere dingen die je kunt doen? Hier in huis zijn bij tijd en wijlen de potjes Play-Doh niet aan te slepen. Maar wist je dat je d’r ook heel leuke spellen mee kunt doen? Wij ontdekten onlangs het spel Kneedfeest, dat heel simpel blijkt te zijn… maar ook lekker hectisch en ontzettend creatief! Hoe het gaat en wat wij ervan vonden? Dat lees je hieronder.

Wat moet je doen bij Kneedfeest?

Kneedfeest werkt volgens een heel eenvoudig principe. Ten eerste verdeel je het gezelschap in twee groepen. Een blauw team en een geel team. Ieder team krijgt een brok klei in die kleur (er zijn twee potjes klei per kleur – het is aan jullie om te bepalen of je één of twee potjes per team gebruikt) en een boetseermesje. Ieder team maakt telkens gebruik van 1 iemand die gaat kleien. Maar let op: allebei de teams doen tegelijkertijd hun ding! Daarvoor wordt één kaartje omgedraaid. De beide teams beginnen dus tegelijkertijd met het boetseren van het voorwerp, dier, persoon of de activiteit dat op het kaartje staat. De overige teamleden mogen raden en vragen stellen – die enkel met Ja of Nee mogen worden beantwoord. De winnaar krijgt niets… maar de verliezer moet middels een stempel een stuk klei inleveren! Het team dat het eerst zonder klei zit heeft verloren.

Keuzestress

Om het moeilijker te maken zijn er drie soorten kaarten. De eerste soort kaart is het eenvoudigst. Daarop staat één woord. Beide teams moeten dus hetzelfde woord boetseren. De raders kunnen hierbij dus kijken naar beide creatievelingen. De tweede soort kaart is wat moeilijker. Daar staat een geel woord en een blauw woord op. Het gele team maakt het gele woord, het blauwe team neemt het blauwe woord voor diens rekening. Het gemene is dat beide woorden heel erg op elkaar lijken in de uitvoering. Denk aan een Vlinder of een Vleermuis of een Oorlogsschip of een Vliegdekschip. Daarbij kun je dus wel kijken naar je tegenpartij, maar je schiet er niets mee op! De derde soort kaart bevat drie verschillende woorden, waar beide boetseerders er eentje uit mogen kiezen. Ze hoeven het niet te melden. Het kan dus zijn dat ze beide hetzelfde kneden, maar het kan ook een compleet ander woord zijn.

Ga direct naar Kneedfeest op BOL.com.


Recensie over Kneedfeest

Kneedfeest is letterlijk één groot kneedfeest. Het is bijzonder leuk om te spelen en voor vrijwel iedereen geschikt. Kan iemand wat minder goed boetseren, dan kun je met de juiste vragen nog altijd een heel eind komen. Het leuke is bovendien dat beide teams tegelijkertijd aan de slag gaan. Je krijgt dus echt een stukje competitie en tijdsdruk waar je aan moet voldoen. Het feit dat je telkens een stukje klei moet inleveren is bovendien een grappig concept. Dankzij een malletje steek je telkens eenzelfde hoeveelheid klei uit – met één bakje klei lig je er met vier missers echt uit. Kortom: een leuke en vooral snelle partygame waar je lang mee vooruit kunt en wat kan zorgen voor de nodige hilariteit.

Score: 8


Informatie

Kneedfeest, Megableu
Meer weten?
Prijs: 23 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.