logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Knallende start voor cryptos


Vorig jaar zagen we dat de opkomst van de cryptocurrency-industrie, met topspelers als Bitcoin, Ripple en Ethereum indruk maakten op de financiële markten. Cryptocurrencies werden niet alleen sterker in termen van prijs, maar ze wonnen ook aan geloofwaardigheid en investeerdersvertrouwen. Naarmate meer beursgenoteerde bedrijven hun activa in crypto’s investeerden en vermogende hedgefonds  managers crypto’s in hun portefeuilles opnamen, werden crypto’s gezien als een soort ”veilige haven” voor beleggers. In het jaar 2020 voegden zelfs bedrijven zoals PayPal, Bitcoin toe aan hun diensten als betaalmethode en als mogelijkheid om toe te voegen aan hun digitale portefeuille. Hoewel veel gecentraliseerde financieringsopties volatiel leken te zijn, werd gedecentraliseerde financiering (De-Fi) een aantrekkelijke optie voor diegenen die op zoek waren naar potentieel stabielere opties, die niet onderhevig zijn aan de constante veranderingen in inflatie en rentetarieven. Volgens gegevens van Coinmarketcap.com bedraagt ​​de totale marktwaarde van de branche maar liefst $ 860 miljard, waarbij elke dag meer investeerders in de branche geïnteresseerd raken. Naarmate we 2021 beginnen, maken cryptocurrencies een knallende start, met nu al bereikte hoogtepunten maken crypto’s zich op voor weer een interessant jaar.

Alle ogen gericht op Bitcoin

Nog niet zo lang geleden werd de notie van cryptocurrency door velen op de financiële markten bespot, Warren Buffet noemde het in 2018 zelfs ‘rattengif’. Nu zijn de tijden veranderd voor cryptocurrencies als geheel en, in het bijzonder, voor de gewaagde Bitcoin. Mochten de gebeurtenissen die plaatsvonden voor de bitcoin in 2020 uw aandacht niet hebben weten te trekken, dan had ”de koning” van de cryptovaluta uw interesse nu zeker moeten hebben, aangezien het in januari 2021 naar een nieuw record van meer dan $ 34.000 steeg. Volgens Henri Arslanian, de wereldwijde crypto-leider van PwC, kwam de stijging grotendeels als reactie op het feit dat grote institutionele beleggers de markten betraden. In 2020 steeg de waarde van de populaire cryptovaluta met maar liefst 300%, waardoor het de meest aantrekkelijke cryptovaluta op de markt is. Mochten de eerste 6 dagen van 2021 een voorteken zijn voor wat de Bitcoin nog te wachten staat, is de cryptovaluta wellicht op weg naar een nieuw recordjaar.

Goud is al vele jaren de eeuwenoude veilige haven voor investeerders, maar 2020 heeft ertoe geleid dat Bitcoin op dit gebied met goud wedijvert als een ”alternatieve valuta”. Volgens strategen van JPMorgan zal Bitcoin echter substantieel moeten stabiliseren voordat het als echte concurrentie voor goud kan worden beschouwd als het gaat om marktwaarde. Ondertussen wordt de cryptovaluta geprezen als een nuttige afdekking tegen inflatie, met name onder bepaalde vermogende hedgefondsmanagers zoals de bekende Paul Tudor Jones. Jones kocht in 2020 een groot aantal Bitcoins om zich in te dekken tegen inflatie en de negatieve gevolgen van de pandemie om zijn portefeuille in evenwicht te brengen, een keuze die hij benadrukte door te zeggen: “Het meest overtuigende argument om Bitcoin te bezitten is de komende digitalisering van valuta overal, wat nog eens extra wordt versneld door COVID-19. “

De nieuwste fondsbeheerder die recent een fonds heeft gelanceerd dat uitsluitend op Bitcoin is gericht, is Anthony Scaramucci en zijn firma Skybridge Capital. Het bedrijf heeft onlangs hun nieuwste fonds aangekondigd, genaamd Skybridge Bitcoin Fund, dat beschikt over maar liefst $ 310 miljoen aan activa. Scaramucci, de oprichter en managing partner van Skybridge, zei: “Stel je voor dat elke modelportefeuille waar goud een geaccepteerde activaklasse is geworden, een blootstelling heeft van 1% aan bitcoin, dan zou je de omvang kunnen zien van waar bitcoin had kunnen zijn.”. Het is echter belangrijk om te vermelden dat Bitcoin volatiel blijft en de laatste high kwam na een aanzienlijke val van meer dan 10% naar $ 29.316.

Kleinere crypto’s zoals Ripple stijgen

We moeten terwijl Bitcoin tot dusver in 2021 pronkt, Ethereum en Ripple niet vergeten, die hebben namelijk ook een geweldige start van het jaar gehad. Ripple eindigde 2020 in een precaire positie, omdat het te maken kreeg met een nieuwe klacht van de SEC en XRP, als gevolg daarvan daalde de crypto sterk met maar liefst 42%. De XRP-valuta van Ripple wordt echter nog steeds gewaardeerd op een aanzienlijke $ 10 miljard. Op het moment van schrijven was de Ripple XRP met ongeveer 7% gestegen en Ethereum sprong omhoog om heel dicht bij zijn $ 1.400 high van januari 2018 te komen. In een poging om groter, beter en sneller te worden, ondergaat Ethereum momenteel een grote upgrade naar Ethereum 2.0. Afgezien van gedecentraliseerde financiering, geloven sommige investeerders zelfs dat Ethereum een ​​blauwdruk zou kunnen worden voor gedecentraliseerd internet. Tot dusver is Ethereum in 2021 met meer dan 30% gestegen, wat een solide start is voor de op een na sterkste cryptocurrency op de financiële markten. Beide cryptocurrencies blijven volatiel, dus het is belangrijk voor beleggers om het laatste marktnieuws en -analyses in de gaten te houden om beter geïnformeerde handelsbeslissingen te nemen als ze zouden investeren in cryptocurrency in de vorm van CFD’s via de app- of via webgebaseerde platforms.

De Crypto Raket

Klaar om in de Cryptomarkt te duiken? Dat kan nog weleens interessant worden. Als u de financiële markten in de gaten houdt, zult u zien dat crypto’s relatief volatiel zijn, wat zowel kansen als risico’s kan opleveren voor degenen die in cryptocurrencies in de vorm van CFD’s of Contracts for Difference investeren. Met CFD’s kunt u profiteren van prijsbewegingen in beide richtingen (stijgingen en dalingen) van honderden financiële instrumenten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple, zonder dat u de onderliggende activa zelf hoeft te kopen. Met andere woorden, als u verwacht dat de Bitcoin-prijs zal stijgen, zou u een ‘Koop’-deal of’ Go long ‘ kunnen openen, maar als u verwacht dat de prijs zal dalen, zou u een’ Verkoop’-deal kunnen openen of ‘Short gaan’. ‘Vestle stelt u in staat om te investeren in cryptocurrencies in de vorm van CFD’s met de app– of via het webgebaseerde platform, die ideaal zijn voor beleggers die op zoek zijn naar geavanceerde handelsopties die toegankelijk zijn vanaf zowel pc als mobiele apparaten.

Het komt neer op

Om een beter idee te krijgen van hoe je kunt investeren in cryptocurrencies in de vorm van CFD’s, biedt Vestle een breed scala aan educatief materiaal voor alle klanten, van eenvoudige videolessen en op info gebaseerde pdf-handleidingen tot 1-op-1 trainingssessies met een live handelscoach om u door het handelsplatform te leiden en uw vaardigheden op uw eigen niveau te verbeteren. Vestle is een gereguleerde Europese broker met jarenlange ervaring in de sector die meer dan 900 financiële instrumenten aanbiedt, waaronder cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ripple, evenals grondstoffen, wereldwijde indexen, ETF’s, valuta en aandelen van toonaangevende wereldwijd gevestigde bedrijven. Het Vestle-handelsplatform biedt een groot aantal tools en -functies, van prestatiegrafieken tot analysegrafieken, marktsignalen, ingebouwde technische en fundamentele analysefuncties, evenals de Vestle economische kalender, die regelmatig wordt bijgewerkte en je up to date houdt van belangrijke financiële evenementen van over de hele wereld.

Bij Vestle doen we er alles aan om alle klanten kennis, variatie en uitstekende klantenondersteuning te bieden. Open vandaag nog uw account bij Vestle en investeer met vertrouwen.

Over Vestle:

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 78.16 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.