logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Knakworst mummies

Knakworst-mummiesZo rond de tijd van Halloween is het leuk om een traktatie in deze sfeer te maken voor je jarige kind. Met Dummie de Mummie als hot item gaan deze knakworst mummies helemaal met de laatste trend mee! Ook leuk als tussendoortje rond Halloween of tijdens een (thema)kinderfeestje.

Dit heb je nodig voor 1 traktatie:

  • 1 knakworst (rund, kip, varken)
  • brooddeeg (zelfgemaakt of met een pak broodmix)
  • ei, losgeklopt
  • ketchup

Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor, houd de temperatuur aan wat op het pak broodmix staat, ca. 200 graden. Laat de knakworst goed uitlekken. Rol het brooddeeg uit tot een dikte van 0,5 cm. Snijd een dunne reep van ca. 25 cm lang (afhankelijk van de lengte van de knakworst). Wikkel de reep willekeurig om de knakworst heen. Zorg dat je aan de bovenkant een opening houdt waar straks de ogen kunnen komen. Klop het ei los en bestrijk het deeg licht met ei, zodat het straks een mooie kleur krijgt. Bak de knakworst mummie in ongeveer 15 minuten af. Laat (een beetje) afkoelen en maak met behulp van een mesje 2 oogjes van ketchup. Zowel koud als lauw een lekkere traktatie.

Presentatie:
Als je bij deze traktatie een sarcofaag maakt, waar de knakworst mummies uit komen, is het natuurlijk helemaal Halloween!

Variatie:
De oogjes kan je ook met mayonaise of mosterd maken. Geen zin om met brooddeeg aan de slag te gaan? Gebruik dan bladerdeeg. Het resultaat zal er wat minder mooi uit zien, maar daardoor niet minder lekker!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.