logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Klopjacht, Chris Ryan

Het spannende boek Klopjacht van Chris Ryan neemt je mee naar de provincie Helmand, Afghanistan. Daar is de Taliban druk in de weer met hun grootste plannen om meer macht te krijgen. Naast de Amerikaanse machten zijn de Britten in het geheim aanwezig om gevaarlijke personen uit de weg te ruimen. Deze elitesoldaten, de SAS-agenten, zijn daar enkel en alleen om belangrijke doelwitten uit te schakelen. Het is bloederig, gewelddadig en meedogenloos werk, alleen geschikt voor de meest bekwame en gevoelloze commando’s van het regiment – zoals Danny Black. Anderen bezwijken al snel onder alle vervelende ervaringen.

Doorgeslagen

Soms is niet altijd zichtbaar of één van de soldaten doorslaat. Wanneer Danny naar Afghanistan wordt gestuurd om zich te voegen bij het team van Tony Wiseman, zit hij daar niet echt om te springen. Tony en hij hebben al eerder een aanvaring gehad. De mentaliteit van Tony sprak hem niet bepaald aan. Hij is agressief en inhalig… niet echt geweldige eigenschappen voor een militair in deze positie. Toch houdt hij met het zijn team al lang vol als moordteam.

Missie

Al snel krijgen ze de opdracht om twee belangrijke Taliban-leden uit te schakelen. Tijdens één van die aanslagen krijgt Danny al vroeg de opdracht om zich naar het oppikpunt te begeven. Daar wordt hij onder vuur genomen en krijgt een kogel in zijn linkerschouder, gevaarlijk dicht bij zijn slagader. Hij wordt voor dood achtergelaten, maar weet zich te begeven naar een bevriende buitenpost, waar collega Caitlin hem oplapt. Samen gaan ze op zoek naar Tony en ontdekken dat er smerige spelletjes worden gespeeld. Maar wie kunnen ze vertrouwen… en hoe lang blijven ze veilig voor Tony en zijn kameraden? Het is jagen of gejaagd worden! Een heuse klopjacht begint, waarbij Danny onder de radar moet blijven omdat hij beschuldigd wordt van het bruut vermoorden van het gezin van het beoogde slachtoffer, terwijl hij daarvoor onschuldig is. Wat heeft Tony nog meer voor hem in petto?


Ga direct naar Klopjacht op BOL.com.

Recensie over Klopjacht

Klopjacht is een spannende thriller die je meeneemt naar het legerregiment van de SAS, waar enkel de meest doorgewinterde en best getrainde Britse soldaten toegang tot krijgen. Daar krijgt hij niet bepaald de leukste klussen voor zijn kiezen. Hij moet heel wat vuil werk verzetten. Dat dreigt allemaal voor niets te zijn wanneer hij ten onrechte wordt beschuldigd. Samen met bevriend soldaat Caitlin gaat hij op pad om de waarheid boven water te krijgen, maar er wordt ook een klopjacht op hem uitgezet. Wie zal zegevieren?

Score: 8


Informatie

Titel: Klopjacht
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 352
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022593554
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.