logo-liggend-wit-donkerblauw

Kleuren voor volwassenen: nostalgie en dieren

Het is heerlijk om even uit de drukte van de dag te stappen. Het is dan heel makkelijk om een serie of film op te zetten op een van de vele streaming diensten. Maar creatief bezig zijn laat je echt tot rust komen. Hierbij kun je denken aan tekenen of verven, maar aangezien mij niet heel veel tekentalent is gegeven, houd ik het op kleuren. Het fijne van kleuren is: iedereen kan het! Wel de tip om goed materiaal aan te schaffen. Want er is wel degelijk veel verschil in welk soort kleurpotloden je gebruikt. Zelf vind ik de kleurpotloden van Faber-Castell (Polychromos) erg fijn. Die heb ik ook gebruikt in onderstaande kleurboeken.

Ga direct naar Faber-Castell kleurpotloden op BOL.com.


Superflex 90’s kleurboek

Auteur: Superflex 90's kleurboek

Ben je opgegroeid in de jaren 90? Dan is dit kleurboek echt iets voor jou. Je zult veel herkennen uit die tijd als je door het kleurboek bladert. Je komt vanalles tegen, van televisieseries zoals Full House tot aan de klaparmbanden die toen een rage waren. Wat bij mij een lach op mijn gezicht toverde was de kleurplaat met Screech uit Saved by the Bell en Urkel uit Family Matters (Did I do that?). Heel erg leuk om die in dit boek terug te zien! Zoveel nostaligie in een kleurboek; skeelers, casettebandjes met je favoriete muziek, vol met uitspraken die in die tijd hip waren. Maar ook kom je dingen tegen die nog niet zo lang geleden een tweede ronde hebben gehad, wat dacht je van de Furby en de Trollen.

In de kleurplaten zit voor ieder wat wils. Sommige illustraties bestaan uit een aantal woorden met een bijpassende achtergrond en andere platen zijn wat realistischer en hebben meer details. In enkele kleurplaten wordt een object steeds herhaald, persoonlijk vind ik die minder leuk en uitdagend om in te kleuren. Hier is naar mijn mening te weinig moeite in gestoken om er iets leuks van te maken.

Score: 7

Ga direct naar Superflex 90’s kleurboek op BOL.com.

Spiropuzzels

Auteur: Spiropuzzels

Dit is weer eens een heel ander kleurboek. Van tevoren weet je niet wat je aan het kleuren bent. Het beeld zit verborgen in een spiraalvorm. Je begint aan het uiteinde van de spiraal te kleuren tussen twee lijnen. Gaandeweg merk je dat de lijnen soms net wat smaller of breeder worden. In het midden aangekomen, kun je al een beetje zien wat er verborgen zit achter de spiropuzzel. Als je bezig bent aan deze ‘puzzel’, wil je hem ook afmaken. Erg cool om te zien wat er uiteindelijk achter die spiraal verscholen zit. Mijn tip: bekijk het resultaat eens van een afstand, dan wordt het beeld nog duidelijker!

Mijn eerste spiropuzzel heb ik met één kleur ingekleurd. Als gevorderde is het ook leuk om te experimenteren met meerdere kleuren. Zo kun je de plaat in 2 helften verdelen en in het midden verloopjes maken van de kleuren. Werk altijd in kleurvlakken en niet met verschillende kleuren in de twee spiraallijnen. Want dan wordt het lastig om de afbeelding te zien. Het is een erg leuk kleurboek dat je aanzet om verder te kleuren, zodat je het verborgen beeld te zien krijgt. Een klein minpuntje; het vergt redelijk wat focus tijdens het kleuren door de dunne lijntjes. Dus een plaat in een keer afkleuren is lastig.

Score: 8

Ga direct naar Spiropuzzels op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou: