logo-liggend-wit-donkerblauw

Dit zijn de kleuren voor je interieur in 2022


Authenticiteit, een natuurlijke omgeving en persoonlijk contact. Na alle lockdowns en beperkingen zijn we er meer dan ooit aan toe en dat zien we terug in de interieurtrends. Histor komt dan ook met een elegante, praktische en veelzijdige Kleur van het Jaar: Olive Sprig (PPG1125-4). Dit flexibele grijsgroen staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Het is een ontspannende en verleidelijke kleur die een ruimte opfleurt en zorgt voor een organische levendigheid. Samen met de Histor-inspiratiepaletten Invaluable, Introspective en Inspired vormt het de basis voor sfeervolle en persoonlijke kleurcombinaties.

Groene oase

Tijdens de pandemie speelde het leven zich voor een groot deel thuis af en daardoor groeide de wens om de natuur naar binnen te halen. Olive Sprig is zo’n natuurlijke kleur, die ook nog eens een positieve, uitstraling heeft. De tint verwijst naar de olijftak die staat voor vrede, harmonie en hoop. Het subtiele groen gaat goed samen met natuurlijke materialen, authentieke elementen en meubels met gebogen vormen. Olive Sprig staat prachtig bij messingaccenten en houttinten, bijvoorbeeld in de keuken. Ook kan de kleur helpen bij het creëren van een oase van rust in de slaapkamer. En wat te denken van een combinatie met een royale fluweelgroene bank in de woonkamer of met planten in verschillende tinten groen. Kleur mag weer!

Zo zorg je voor evenwicht in je interieur

Muren zijn een belangrijk onderdeel in je huis, die vaak wordt vergeten. In de meeste huishoudens zijn de muren nog gewoon wit. Een gemiste kans, want door je muren een kleur te geven, breng je direct sfeer en stijl in je huis. Het is daarbij niet heel prettig om alle muren eenzelfde kleur te schilderen, daardoor wordt de kleur té dominant. Door het 60-30-10-principe toe te passen – een hoofdkleur, een nuancekleur en een accentkleur – ontstaat een mooi evenwicht tussen muren, meubels en accessoires. Gebruik 60% hoofdkleur, vul 30% van je interieur met een nuancekleur en trek de aandacht met 10%. Maar let wel: het gaat hier om alle elementen in huis, je bank, kasten en meubels tellen ook mee. In de regel vul je de 10% accentkleur bijvoorbeeld in met accessoires of kleine meubels.

Kleurrijke woontrends

Annette Vraa, kleurexpert bij Histor, over de Kleur van het Jaar 2022: “Als je je omgeving verandert, verandert ook je mindset. Na een serie lockdowns zijn we toe aan optimisme en dus: kleur. Men is klaar met de strakke, neutrale paletten en zo beginnen nieuwe en kleurrijke woontrends vorm te krijgen. Met de opkomst van het thuiswerken en leren op afstand, gaan we over van open woonconcepten naar meer individuele ruimtes om privacy te creëren. Het schilderen van een muur of hoekje in een andere kleur is een simpele en betaalbare manier om werk en privé meer gescheiden te houden. Een klein beetje kleur kan een ruimte al transformeren.”

Drie inspiratiepaletten

Van gedurfd tot rustgevend en van dynamisch tot ingetogen. Histor zorgt met Olive Sprig en de drie bijbehorende inspiratiepaletten voor het ontwikkelen van een meer persoonlijke kijk op kleur:

Invaluable

Glamoureus en gedurfd, met rijke tinten voor diepte en warmte in elke ruimte. Door het 60-30-10-principe toe te passen – een hoofdkleur, een nuancekleur en een accentkleur – ontstaat een mooi evenwicht tussen muren, meubels en accessoires. Kies in dit palet bijvoorbeeld voor een combinatie van lilatint Mulberry Milk (PPG1047-4), het Caribische blauw van Vining Ivy (PPG1148-6) en grijsbruin Yorkshire Moor (PPG1019-7). Met diep, donker hout- en messingaccenten wordt het effect nog theatraler.

Introspective

Een vredig en intiem inspiratiepalet om het rustgevende effect van Olive Sprig verder te versterken. Perfect voor wie houdt van een ingetogen sfeer of om een vleugje kleur toe te voegen aan een verder neutraal ingerichte ruimte. Een 60-30-10-suggestie van Histor: lichtblauw Magic Wand (PPG1158-2), de lichte perziktint Island Retreat (PPG1073-1) en het koraalrode Fruit Lattice (PPG1188-7).

Inspired

De kleuren uit dit inspiratiepallet stralen vrolijkheid en optimisme uit. Niets moet en alles mag met deze stemmingsverhogende tinten die zorgen voor meer dynamiek, energie en inspiratie in ieder interieur. Combineer bijvoorbeeld het licht appelgroene Chilled Mint (PPG1224-3) met rozerood Apple Cheek (PPG1187-4) en/of goudgeel Burning Gold (PPG1213-7).

Over Histor

Histor is een authentiek Nederlands verfmerk uit 1949. Wij geven iedereen de kans om te starten met mooi maken. Van je huis je thuis te maken. Daarom inspireren we om de perfecte sfeer te creëren. Helpen we met het kiezen van de juiste kleur en verf voor het beste resultaat. En nemen we doe-het-zelvers stap voor stap mee in elke klus. Zo dat elke muur, keuken of tafel er mooi op vooruit gaat. En jij je weer helemaal thuis kan voelen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] beginnen al bij het uitzoeken van de juiste kleur voor in je huis. Voor het jaar 2022 zijn er weer enkele kleuren uitgekozen die je absoluut niet mag missen. Kies één van deze kleuren uit en je zult er zeker van […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.