logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Kleine Taleb – De Zwarte Zwaan samengevat

De Kleine Taleb is een samenvatting van één van de meest invloedrijke boeken van Nassim Nicholas Taleb. In dat boek ontkracht hij onze standvastigheid om vast te houden aan voorspellingen, statistieken en patronen, maar roept hij eigenlijk op om meer rekening te houden met Zwarte Zwanen.

Witte zwanen, zwarte zwanen

Het principe van Talebs theorie is dat mensen uitgaan van witte zwanen en zich daar helemaal op vastbijten. Ze nemen statistieken en gebruiken de standaard rekenmodellen om die door te voeren, ze nemen ervaringen van de afgelopen jaren en gaan ervan uit dat het zo goed zal blijven gaan. Maar wat als er ineens een zwarte zwaan opduikt? Dan wordt alles omvergegooid en kan het verregaande gevolgen hebben.


Recensie over De Kleine Taleb – De Zwarte Zwaan

Het scheelt je natuurlijk heel wat leestijd om De Kleine Taleb erbij te pakken in plaats van het lijvigere Zwarte Zwanen van Taleb zelf. Dit boekje is dan ook een samenvatting, een kennismaking met het concept. Daarmee krijg je de essentie voor je kiezen, die netjes uiteen is gezet in begrijpelijke taal en genoeg voorbeelden om jouw idee van het concept vorm te geven. Wil je de ‘full experience’? Dan zul je toch echt naar de bron moeten!

Score: 8


Informatie

Titel: De Kleine Taleb – De Zwarte Zwaan
Auteur:
Uitgever: Atlas Contact
Aantal pagina’s: 78
Type boek: Paperback
ISBN: 9789047017448
Prijs: 12.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.