logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Een kleine groentetuin op het terras of balkon

Tuinieren kan ontzettend rustgevend zijn. Maar het kan ook nog eens heel lekker zijn – zeker wanneer je planten kweekt waar je van kunt eten! Er zijn tal van groente- en fruitsoorten die je makkelijk en eenvoudig kunt kweken in je tuin. Ook voor heel kleine oppervlakten. In dit boek lees je hoe je een kleine groentetuin op het terras of balkon kunt inrichten.

Je groentetuin in kannen en kruiken

Nou ja – eerder in potten en pannen, maar dat is weer een ander verhaal. Het boek Een kleine groentetuin op het terras of balkon gaat vooral uit van het tuinieren in potten. Dat vergt een andere aanpak dan het tuinieren in de volle grond, maar geeft daarentegen ook weer tal van mogelijkheden. Je kunt makkelijker en sneller wisselen van plant, je kunt ze verplaatsen bij slechter weer en juist in het zonnetje zetten als die voor de dag komt. Bovendien gaat het boek er van uit dat je een kleine tuin hebt, zodat je moestuin boven alles heel overzichtelijk blijft.

Combinatieteelt

Wat opvalt aan de inhoud van het tuinierboek, is dat het dankbaar gebruik maakt van combinatieteelt. Verschillende groente- en sierplanten worden in combinatie naast elkaar gezet, zodat schadelijke insecten bijvoorbeeld minder kans maken, maar ook dat nutte insecten naar de planten gelokt worden voor een goede bestuiving. Zo sdtaat het bijna garant voor een optimaal resultaat. Daarnaast krijg je tal van tips en technieken om je moestuin zo optimaal mogelijk te verzorgen en lees je welke planten het goed doen in potten op een balkon.

Ga direct naar Een kleine groentetuin op het terras of balkon op BOL.com.


Recensie over Een kleine groentetuin op het terras of balkon

Met dit boek lees je hoe eenvoudig het kan zijn om zelf groenten en kruiden te kweken in potten en bakken. Je krijgt praktische tips over grond en verzorging, maar vooral over de combinaties die je kunt maken tussen verschillende planten. De verzorgingstips zijn wat summier en komen niet veel verder dan de informatie op een uitgebreid infokaartje in het tuincentrum. Praktisch is wel dat je in verschillende settings ziet hoe veel plantjes je nodig hebt en wat het formaat pot moet zijn. De vormgeving is wat oubollig en flets.

Score: 7


Informatie

Een kleine groentetuin op het terras of balkon,
Illustrator: nvt
Uitgever: Centrale Uitgeverij Deltas, 120 pagina’s, paperback.
Vanaf: jaar. ISBN: 9789044757897. Prijs: 16.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.