logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De kleine gids voor kamerplanten, Emma Sibley

Kamerplanten: sommige mensen lukt het maar niet om ze in leven te houden, hoe goed ze ook hun best doen (of misschien wel doordat ze dat structureel vergeten). Het is wel een feit dat de kennis van de plant vaak onvoldoende is. Ja, je krijgt zo’n handig kaartje bij een plant wanneer je hem in een tuincentrum koopt, maar wie bewaart al die kostbare informatie? Niemand! De kleine gids voor kamerplanten biedt hier een geweldige uitkomst.

Kleine gids voor kamerplanten

De naam zegt eigenlijk al precies wat er in het boekje te vinden is. Je vind hier de meest voorkomende kamerplanten die je kunt vinden in de tuincentra en bloemenwinkels. Per plant staat vermeld hoe veel licht ze nodig hebben, hoe je ze water geeft, verzorgt en stekt. Zo nu en dan staat er een extra informatieblokje bij met tekst en uitleg over bijzondere eigenschappen of benodigdheden: sommige planten moet je namelijk ieder jaar verpotten of hebben een speciale behandeling nodig. Heb je daar geen zin in? Dan is het dus beter die planten te vermijden!

Kort en bondig

Wel moet ik zeggen dat de informatie niet erg uitgebreid is. De term kort en bondig is dus precies wat het is. Je krijgt wel meer informatie over de plant dan op het kaartje in het tuincentrum staat, zoals standplaats en waterbehoefte, maar niet bijzonder veel meer. Hoogte, breedte en maximale formaten van de plant zouden bijvoorbeeld welkome aanvullingen vormen, zodat je jouw binnenjungle rustig kunt plannen. Naast de tekstpagina staat steevast een pagina meteen sfeervolle retro kleurenfoto, zodat je ziet over welke plant we het hebben. Want zeg nu zelf, weet jij direct hoe een lepelplant, broodboom, fijn venushaar of watercacao er uitziet? Ik denk het niet, hoewel je ze zeker herkent als je ze ziet!

Ga direct naar De kleine gids voor kamerplanten op BOL.com.


Recensie over De kleine gids voor kamerplanten

Gaan jouw planten snel dood in huis? Dan is dit boekje een echte must-have. Naast informatie over de meest voorkomende planten in huis lees je ook een soort mini EHBO voor planten, krijg je verzorgingstips en manieren om ze te vermeerderen. Een leuk klein boekje dat je huis gegarandeerd een stukje groener zal maken. Ik heb er in ieder geval zin door gekregen om meer planten in huis te halen!

Score: 7


Informatie

De kleine gids voor kamerplanten,
Illustrator: nvt
Uitgever: Good Cook BV, 144 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789461431974. Prijs: 13.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.