logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Kleine bakkers – een boek over brood


Bakken is ontzettend leuk om te doen. Het is geweldig om iets moois en lekkers te maken van heel eenvoudige dingen, zoals bloem, boter en water. Het grappige is, dat die liefde voor bakken ook op de jongens is overgeslagen… maar ieder op een eigen manier. Waar Bram zich vooral stort op zoetigheden, is Tim meer gericht op hartige recepten en brood. Van allebei de onderwerpen hebben we dan ook een aantal fijne boeken in de kast staan. Daarbij valt op dat er bij zoete bakboeken veel meer aandacht is voor de basistechnieken dan bij broodbakboeken. Kleine bakkers – een boek over brood is hier een heel fijne uitzondering.

De basis van bakken

Kleine Bakkers ziet er uit als een bakboek voor kinderen, maar vergis je niet: ook volwassenen zullen baat hebben bij de tips, trucs en technieken die in dit boek staan uitgelegd. Het boek staat overigens niet bol van de recepten, zoals de meeste bakboeken. Dit is echt een boek over brood en hoe je het maakt. In dit boek leer je letterlijk een brood bakken, van het mengen van de ingrediënten tot het kneden en het laten rijzen ervan. Belangrijker nog: je ontdekt ook waarom iedere stap belangrijk is, wat die stappen voor je brood betekenen en hoe je daarmee dus ook zorgt voor het beste resultaat. Zo zorg je dat je telkens het beste brood op de plank hebt liggen. En gaat het een keertje mis? Dan weet je ook waaraan het heeft gelegen!

Stap voor stap

Dit boek over brood neemt je stap voor stap bij de arm om alle processen van het broodbakken met je door te nemen. Het gaat in op de verhoudingen van het bloem en water, het belang van gist en goed, lang rijzen. Al die elementen worden los bekeken en aan je uitgelegd met duidelijke illustraties en stappenplannen. Dat maakt het een geweldig boek voor beginnend broodbakkers, maar ook als je regelmatig tegen problemen aanloopt. Alleen als je weet wat je doet, kun je zelf ook fouten opsporen en herstellen!


Ga direct naar Kleine Bakkers – een boek over brood op BOL.com.

Recensie over Kleine Bakkers – een boek over brood

Dit boek is speciaal voor alle thuisbakkers, hoewel de wat kinderlijke vormgeving en grote lettertypes doen vermoeden dat het voor kinderen geschreven is, is dat absoluut niet zo. Het is gewoon toegankelijk geschreven, zodat iedereen er mee uit de voeten komt. Met heldere uitleg, duidelijke experimenten en vergelijkingen leer je hoe een brood gemaakt wordt en waar je op moet letten als je met broodbakken aan de slag gaat. De uitleg is helder en uitgebreid, de illustraties duidelijk en de hoofdstukken zijn helder opgebouwd. Door het boek heen krijg je verschillende recepten aangereikt, maar de basis ligt bij het maken van een goed brood!

Score: 8


Informatie

Titel: Kleine Bakkers – een boek over brood
Auteur:
Illustrator: Rachelle Klaassen
Uitgever: Uitgeverij Brandt
Aantal pagina’s: 127
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789493095748
Prijs: 17.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.