logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kleed je als een baas tijdens de feestdagen

Het is niet altijd makkelijk om goed voor de dag te komen. Zeker voor mannen, die in de regel een vrij beperkte garderobe ter beschikking hebben (zeker in tegenstelling tot hun wederhelft… of heb ik dat alleen?). Wil je er voor de feestdagen goed uitzien? Dan heb ik een paar geweldige tips voor je!

Algemene tips

Wat te dragen tijdens de feestdagen? Als je twijfelt, kun je niet fout gaan met een goed passend pak. Hoe overdressed je op zo’n moment ook bent, het is beter dan underdressed! En verwissel je overhemd voor een T-shirt of een dunne wollen trui voor een meer casual uitstraling. Donkerdere tinten werken het beste voor dit soort gelegenheden. Maak je outfit af door coole accessoires toe te voegen, zoals een tas, riem, pochet of stropdas.

Casual chic kerstfeest

Een casual kerstfeest is soms lastig voor elkaar te krijgen. Je moet er losjes uitzien, maar ook alsof je zo een vergadering kunt binnenlopen. Het bestaat uit een zakelijk uitziende broek en een overhemd met wat knoopjes los. Eventueel kun je jouw mouwen opstropen. Maak je outfit tijdens een koude winterdag af met een getailleerde blazer en verwissel voor een casual sfeer je nette schoenen door een paar nette sneakers. 

Casual kerstfeest

Dit is helemaal makkelijk natuurlijk. De enige vereiste is dat je kleren schoon en heel moeten zijn, heel kort door de bocht. Het vraagt om een spijkerbroek, een T-shirt en een paar sneakers. Of een leuke (geen kitcherige!) kersttrui. Wil je een tikje netter? Ga dan voor een donkere broek en een fris wit overhemd. Aan je voeten draag je nette sneakers of comfortabele nette schoenen. Zorg wel dat alles bij elkaar past, maar erg moeilijk is dat niet.

Semi-formeel kerstfeest

Als bent uitgenodigd voor een semi-formeel kerstfeestje, is dat nog geen reden voor paniek. Het is een kwestie van combineren met wat je hebt… of even shoppen. Als je overdag bij elkaar komt, is een pak in navyblauw, bruin, crème, lichtblauw of grijs helemaal goed. Wil je geen compleet pak kopen? Ga dan voor losse items zoals een pantalon en blazer, gecombineerd met een overhemd en nette schoenen. Een stropdas is hier optioneel.

Black Tie formeel kerstfeest

Black Tie is classy. Daarbij moet je wel volgens de regeltjes werken! Een Black Tie-feest vraagt om een goed passende smoking, een overhemd en een perfecte match tussen alle onderdelen. Kies uit een sjaal of grotere revers om je schouders te flatteren, en kies voor donkere tinten. Een vlinderdas en pochet zorgen voor de perfecte finishing touch. Wil je wat opvallen? Werk dan met materialen als fluweel en zijde als accenten.

Cocktail kerstfeest

De dresscode voor een cocktailfeest staat voor elegantie, maar ook voor een tikje comfortabel. Het is niet zo casual als casual chic, maar het komt in de buurt. Je komt al ver met een schoon donkerblauw of donkergrijs pak. Je kunt hier wat meer spelen met accessoires, zoals een pochet, stropdas of een opvallende riem.

Winter kerstoutfits

Dit is misschien wel één van de meest comfortabele manieren om je te kleden, tot het moment dat de verwarming flink aanspringt. Denk: wol. Draag een wollen trui of vest over een overhemd, een wollen overjas en een sjaal. Ook de coltrui met blazer past hier perfect in, of een nette, ingetogen kabeltrui… met wat winterse taferelen, als je daarop staat. Een blazer maakt iedere outfit af, mits je trui het kan hebben. Denk aan kleuren als grijs, bruin of blauw.

Hulplijn inroepen

Wil je toch wat hulp en kom je er zelf niet uit? Dan kun je altijd de hulp inschakelen van professionals. Zalando heeft een heerlijk laagdrempelige manier bedacht met hun Zalon Box. Dat is een op maat gemaakte kledingbox met complete outfits, waar je mee voor de dag mag komen. Je bepaalt zelf je stijl en met welke items je het wilt combineren. En wat je niet wilt, stuur je gewoon retour!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.