logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kleding organiseren per seizoen

Puilt je kledingkast uit met kleding, maar heb je niets om aan te trekken? Dan is het tijd om je kledingkast op te ruimen. Met dit stappenplan deel je je kleding in per seizoen zodat alle outfits passen bij het Hollandse weer. 

Kledingkast leeghalen en schoonmaken

De eerste stap is om je kledingkast uit te ruimen. Maak alle planken leeg en haal kleding van de hangers. Leg alle kleding overzichtelijk neer, bijvoorbeeld op je bed of bank, zodat je ze straks makkelijk kan beoordelen. Daarna is het tijd om schoon te maken. Na verloop van tijd komt er een hoop stof in je kast, vooral als je er schoenen in bewaart. Pak een stofdoek en neem alle planken, hangers en stangen af. Maak ook een sopje klaar om alles te reinigen met een vochtige doek.

Selectie per seizoen

Een selectie per seizoen zorgt voor een overzichtelijke kledingkast. Zo heb je altijd iets om aan te trekken. De eerste stap is om alle kleding te bekijken. Laat alles door je handen gaan, pas het eventueel aan en wees kritisch. Maak vervolgens drie stapels. In de eerste stapel maak je een selectie waarvan je zeker weet dat je het gaat dragen. Denk hierbij goed na, want het Hollandse weer kan wispelturig zijn.

De tweede stapel bestaat uit twijfelgevallen. Berg deze op zodat ze uit het zicht zijn. Als je ze na een paar weken mist, dan weet je dat het essentiële kledingstukken zijn. De derde stapel bevat kledingstukken en accessoires die je niet meer draagt of gebruikt. Verkoop, doneer of vermaak de kleding.

Kledingstukken die buiten de seizoensindeling vallen kan je opbergen. Als je een kleine kledingkast hebt, is het handig om het bovenop de kast of onder het bed te stoppen. Je kan hiervoor speciale dozen bestellen of goedkope dozen van je verhuizing gebruiken. Zolang er maar geen stof in komt.

Kledingkast indelen en setjes maken

Na de strenge selectie is het tijd om je kast in te delen. Berg je kleding goed op zodat het mooi blijft. Hang bijvoorbeeld pantalons op om vouwen te voorkomen. Als je je kast hebt ingericht, is het tijdens om outfits samen te stellen. Inspiratie kan je vinden via Pinterest, maar het is natuurlijk veel leuker als je je eigen styling doet. Ben je niet zo fashionable? Een goede vriend of vriendin wil je vast helpen met het maken van nieuwe setjes. Reserveer een middag en probeer allerlei combinaties. Vergeet niet om deze nieuwe kledingsets te fotograferen. Dan heb je al je kledingcombinaties bij de hand en weet je precies hoe een outfit staat. 

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.