logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Klaverblad, Floris Kleijne

klaverblad boekcover

Onderschat de Nederlandse schrijvers niet! Hoewel de boekhandels vaak meer aandacht schenken aan de grote internationale namen, zit er meer dan genoeg talent in Nederland en Vlaanderen. Gelukkig krijgen ze ook genoeg kans om dat keer op keer te bewijzen. Ik dook in de wereld van de Cloverleaf Consultancy Group, het onderwerp van de spannende Nederlandse thriller Klaverblad. Daarin vertelt Floris Kleijne het verhaal van Zorah, een vrouw met een bewogen verleden.

Trauma’s en spanning

Zorah is op jonge leeftijd geconfronteerd met een vreselijke gebeurtenis, waarbij bij haar vader de stoppen doorsloegen en zijn vrouw en buren met een hakbijl te lijf ging. Dat liep natuurlijk niet goed af, maar Zora’s vader was daarna met de noorderzon vertrokken. Zorah moest het dus alleen zien te rooien. Gelukkig vond ze bij het jonge bedrijf Cloverleaf Consultancy Group (CCG) een betrokken leidinggevende, waarbij ze haar vastberadenheid goed kon laten zien. Ze groeide op tot een projectmanager en dat is precies waar ze nu staat. Aan het begin van een groots automatiseringsbedrijf voor banken. Wanneer blijkt dat er iets in de software niet strookt, gaan alle remmen los. Waarom gaat het mis, na al die uitgebreide tests en verbeteringen? Wat is er gaande? Zelfs in China, waar ze een deel aan hadden uitbesteed, werd ze zonder meer weggewuifd door een paar maffia-achtige types.

Achtervolger als vriend

Maar er is meer dan dat. Op het moment dat ze haar presentatie geeft voor het prestigieuze project, krijgt ze een pixelachtige afbeelding van een bloederige bijl. Alle trauma’s kwamen ineens weer boven. Wie heeft dit bericht gestuurd? Snel schakelt ze een privédetective in om de zaak te onderzoeken. Roelant, de detective in kwestie, blijkt echter een dubbele agenda te hebben. Hij was al ingehuurd door de illustere Tonnie om Zorah te bespioneren. Roelant geeft dit toe, maar laat ook doorschemeren dat hij heel wat gewetensbezwaren heeft om haar te achtervolgen. Wat is waarheid, wie kan ze nog vertrouwen? Een lastige zoektocht door het verleden van haar familie, van Cloverleaf en van het bizarre SMS-je leiden haar naar een aantal spannende ontboezemingen. Gelukkig heeft ze Roelant aan haar zijde, die haar regelmatig uit de brand helpt. Maar is dat uit eigenbelang of uit liefde voor haar?


Ga direct naar Klaverblad op BOL.com.

Recensie over Klaverblad

Klaverblad is een intelligent in elkaar stekend boek, waarin heel wat verhaallijnen bij elkaar lijken te komen. Toch zijn ze vrijwel allemaal met elkaar verweven. Het boek sluimert in een gevaarlijk duistere situatie voort, met hachelijke momenten die om iedere hoek lijken te loeren. Dat maakt het verhaal ook zo spannend: het feit dat je niet weet wat er kan gaan gebeuren! Zelfs de relatie tussen Zorah en Roelant blijft spannend, je weet nergens precies wat er in het hoofd van Roelant omgaat. Het verhaal wordt verteld vanuit de standpunten van Zorah en Roelant, met af en toe een schakeling naar ‘de grote schurk’ en wat zijsporen. Dat geeft je een heel compleet beeld en een voorproefje op wat komen gaat.

Score: 8


Informatie

Titel: Klaverblad
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 320
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022591222
Prijs: 20 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.