logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Draadloze KitchenAid staafmixer

Bij het koken kan het regelmatig voorkomen dat je een staafmixer of blender gebruikt. Denk aan het maken van een gladde soep, saus of dressing, maar ook voor het maken van een smoothie, een lekkere Dalgona Coffee of zelfs het opkloppen van slagroom. Hoewel je in veel gevallen niet direct last van een bekabeld exemplaar hebt, vind ik het cordless principe toch een pluspunt. Bij hete pannen of bij het blenden van inhoud op het fornuis ben ik toch altijd bang dat die kabel tegen een hete pan aankomt en smelt. Ook kun je met een draadloze staafmixer overal staan waar je wilt en ben je dus niet meer beperkt in je locatie.

Opladen

De KitchenAid Draadloze staafmixer wordt geleverd met een unieke adapter, die we ook kennen van de Kitchenaid Draadloze Mixer. De staafmixer heeft 120 minuten nodig om volledig op te laden, maar heeft een 10-minuten snellaadfunctie waarmee je vooruit kunt als je onverhoopt zonder energie komt te zitten. Na een volledige oplading kun je zo’n 25-30 minuten vooruit… of zoals KitchenAid zegt: 27 pannen soep blenden. Ik vind het gevoelsmatig een beetje kromme tijdsinvestering van energieverbruik, maar tijdens het opladen verbruikt deze staafmixer natuurlijk wel minder energie dan dat je een andere staafmixer 2 uur lang aanzet 😉

Vormgeving

De draadloze staafmixer van Kitchenaid ziet er behoorlijk fors uit, maar ligt desondanks goed in de hand. Het gewicht is redelijk: je moet ook bedenken dat er een accu in zit natuurlijk. De grip is prettig en comfortabel, met een veiligheidsgrip om te beletten dat hij onbewust wordt gebruikt. Nu is zo’n beveiliging niet altijd praktisch (zoals CuisinArt bewees met hun draadloze staafmixer), maar KitchenAid heeft er duidelijk goed over nagedacht: de grote knop duw je in met het deel van je hand tussen duim en wijsvinger, de actieknop activeer je met je wijsvinger. Je hoeft dus geen gekke capriolen uit de halen om de staafmixer in te schakelen. Hoewel je zou denken dat je met deze staafmixer slechts één snelheid hebt, kun je de power temperen door harder of zachter op de actieknop te drukken – en ja, dat vergt even wat oefening!

Accessoires

Bij deze staafmixer krijg je een maatbeker, waar je bijvoorbeeld een smoothie in maakt. Dankzij de vorm kun je de staafmixer er goed in gebruiken en wordt de blenderkracht optimaal benut. Zo maak je in een handomdraai mayonaise, een dressing of klop je zelfs slagroom stijf. Maar dat is niet alles: heel prettig (en verrassend) vond ik de panbeschermer. Dankzij deze kunststof ring, die je voor op je blender kunt klikken, kun je de blender gebruiken in pannen met anti-aanbaklagen of bijvoorbeeld een geëmailleerde afwerking. Je kunt dus onbezorgd blenden in de pan, zonder bang te zijn voor beschadigingen.

Extra accessoires

Wij ontvingen de basiskit voor een review, maar er is ook een uitgebreidere set beschikbaar, met daarin een grotere blenderkan met spatring en handvat, een garde en een kom om harde ingrediënten in te hakken. Hoewel ik prima tevreden ben met de blender om als klopper te gebruiken (in plaats van een garde), is de kleine meerprijs de hakkom wel waard.

Will it blend?

De hamvraag is natuurlijk: doet hij zijn werk goed? En natuurlijk is dat zo. Ik denk dat weinig mensen durven twijfelen aan het gebrek aan gebruiksgemak als het om Kitchenaid-producten gaat – en die mensen hebben allemaal gelijk. De blender voelt solide aan, het opladen gaat soepel en de staafmixer biedt zelfs als de accu bijna leeg is (en het statuslampje rood brand) nog net zoveel power als wanneer hij net van de stroomadapter komt. De messen zijn scherp, ze komen vrijwel overal doorheen, van gegaarde groentes in een soep tot bevroren vruchten voor je smoothie.


Ga direct naar KitchenAid Draadloze mixer op BOL.com.

Recensie over KitchenAid Draadloze mixer

CooleSuggesties topper

De KitchenAid cordless staafmixer biedt vrijheid in je keuken waarvan je niet wist dat je hem wilde. Je kunt nu overal staan met je staafmixer, zonder bang te zijn dat je iets omgooit, je tegen een hete pan komt of dat je iemand in de weg staat. De staafmixer heeft een variabele snelheid waar je even aan moet wennen, maar laat zich heel makkelijk bedienen en ligt goed in de hand. De panbeschermer is een geweldige toevoeging, waarmee je zonder zorgen in iedere pan aan de slag kunt. De messen zijn scherp, het apparaat biedt genoeg power om harde delen te vermalen.

Score: 9


Informatie

KitchenAid Draadloze mixer
Adviesprijs: 129 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.