logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Kirby’s Dream Buffet


De link tussen Kirby en een ijsje is natuurlijk zo gelegd. Stop onze roze ronde vriend in een hoorntje en je bent klaar! In Kirby’s Dream Buffet zie je dat onze hoofdpersoon niet zomaar aan zijn volle figuur komt: hij houdt ontzettend van zoetigheid!

Multiplayer racen

Kirby’s Dream Buffet is een echte multiplayer-game waarin je Kirby door werelden vol toetjes laat rollen, waarin je aardbeien eet om Kirby zo groot mogelijk te maken en op voedsel gebaseerde krachten gebruikt om je tegenstanders een hak te zetten. Daarin is Kirby’s Dream Buffet een compleet andere game dan de normale Kirby-titels (zoals Kirby en de vergeten wereld), wat toch vooral echte platformgames zijn. Hier moet je als een knikker over een circuit rollen, vijanden ontwijken en op zoek gaan naar heerlijke hapjes en power-ups.

Niet alleen zoetigheid

Het gaat hierbij om zoveel mogelijk eten. Daarbij moet je je aandacht vooral richten op aardbeien, maar bosbessen en kersen zijn ook prima. Het draait niet alleen om ijs en pudding, want soms kom je ook hamburgers, eieren en heerlijk uitziende sandwiches tegen, waar onze roze rollerball zich aan kan vergrijpen. Een gezonde twist in dit mierzoete spel! Soms dient eten als energie (en je puntentotaal), maar regelmatig komt er ook voedsel voorbij dat je voorziet van speciale krachten. Zoals de donut, waarmee je verandert in een wiel en op hoge snelheid over de baan vliegt, of een cupcake-tornado waardoor je tegenstanders wegduwt en aardbeien opzuigt. Zie je de chaos al ontstaan?

Bekijk de trailer van Kirby’s Dream Buffet

Race elementen

Niveaus worden opgedeeld in een enkele race of een Grand Prix van vier niveaus, waarbij de Kirby die de meeste aardbeien eet de overwinning claimt. Het einde van elk hoofdniveau wordt bepaald door de persoon die als eerste over de finish is gegaan, maar er worden ook punten uitgereikt aan de spelers die de meeste aardbeien heeft gegeten… Je kunt dus als laatste over de finish gaan en toch als eerste eindigen! Als kers op de taart … of het toetje … keert het spel volstrekt willekeurig 40 punten uit aan bepaalde prestaties. Heb jij de meeste vijanden ontweken of verslagen? De meeste speciale krachten gebruikt? Dan héb je kans dat je die bonuspunten pakt. Deze bonus houdt het tot het laatste moment spannend!


Recensie over Kirby’s Dream Buffet

Kirby’s Dream Buffet lijkt misschien een kinderachtig spel, maar het is echt heerlijk chaotisch! Je kunt het online met vier personen spelen of met twee personen achter één console. Het ziet er fantastisch uit, het water loopt je soms in de mond. En zoals je van Kirby kunt verwachten: er zit een briljante humor in. Het is geweldig om je tegenstanders van een gigantische vork te slaan om er vervolgens een aardbei uit te rukken. Er is ruimte voor uitbreiding: het liefst zou ik meer spelers in de offline multiplayer willen toevoegen, want zo’n soort partygame is het echt.

Score: 8


Info

Kirby’s Dream Buffet
Uitgever: Nintendo
Getest op: Nintendo Switch
Genre: race
Prijs: 14.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.