logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Kirby en de Vergeten Wereld


Natuurlijk moet ik toegeven dat Kirby helemaal niet stoer is. Je kunt veel van het roze bolletje zeggen, maar een imposante verschijning is het eigenlijk nooit. Toch is het zeker de moeite waard om je op dit spel te storten: het is namelijk uniek in zijn genre – en bijna ieder spel is wel een succes op zijn eigen manier. Wij stortten ons met plezier op Kirby en de Vergeten Wereld!

Verzamelen en zoeken

Kirby is een ogenschijnlijk eenvoudig platformspel. Je loopt, springt en verslaat vijanden, speurend naar de Waddle Dees die over de hele Vergeten Wereld zijn verspreid. Zodra je ze vind worden ze afgevinkt op je verzamelkaart, wat het best leuk maakt om ze op te sporen. Sommige Waddle Dees krijg je als je een bepaalde opdracht uitvoert, zoals het eten van snacks of het vinden van een verborgen gebied. Dat lukt misschien niet op dat moment, maar je kunt altijd terugkomen naar een bepaald level, als je sterker bent of over meer vaardigheden beschikt. Maar schijn bedriegt, want ieder level heeft ook een aantal verborgen of optionele missies waar jij helemaal in los kunt gaan om nieuwe skills te verkrijgen. Zo leer je steeds meer kopieervaardigheden, zodat je steviger in je schattige schoentjes staat. Daarvoor moet je eerst het centrale dorp ontgrendelen, zodat je toegang krijgt tot winkels en leerscholen…. en minigames. Ja, ze houden je zeker wel bezig in deze game! Maar vooral die verborgen gebieden zullen je goed bezighouden. Je kunt het spel zo uitspelen, maar dan heb je alleen de hoofdverhaallijn gevolgd. Heb je daarbij hulp nodig? Dan spring je gewoon even naar de co-op modus!

Bekijk de trailer van Kirby en de Vergeten Wereld

Dorps leven

Het dorpje, dat het centrale punt vormt van het hele spel, is eigenlijk een Waddle Dee-dorpje. En het biedt veel meer dan je standaard winkeltjes om weer op pad te kunnen. Zo kun je er eten, minigames spelen, films kijken, vissen, gacha verzamelen, je kopieervaardigheden upgraden en nog veel meer. Het is echt een dorpje waarbij je vergeet dat je eigenlijk een spel te spelen hebt – en dat is leuk, want zo kun je langer van je spel genieten. Het mooie is bovendien dat alles naadloos in elkaar overloopt: het dorpje en de levels vormen zonder problemen één geloofwaardig geheel.


Ga direct naar Kirby en de Vergeten Wereld op BOL.com.

Recensie over Kirby en de Vergeten Wereld

CooleSuggesties topper

Een Vergeten Wereld redden als roze bolletje… ga er maar aanstaan! Toch doet Kirby het zonder blikken of blozen. Door de vele verzamelopties in het spel zul je levels keer op keer doorkruisen, op zoek naar de ontbrekende gacha of Waddle Dees, en natuurlijk de nodige blauwdrukken voor je kopieervaardigheden. De vele opties in het spel, de manier waarop alles samenkomt in het dorpje en de styling van het spel: het klopt allemaal. Een topper voor jong en oud!

Score: 9


Info

Kirby en de Vergeten Wereld
Uitgever: Nintendo
Getest op: Nintendo Switch
Genre: Platform
Prijs: 55 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.