logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Kirby Fighters 2, Nintendo Switch

Vechtspellen hoeven niet altijd bloederig en bizar gewelddadig te zijn, hoewel dat soms best wenselijk is. Het kan ook heel anders, zo bewijst Kirby Fighters 2. Je raad het aan: alles draait hier om het schattige roze bolletje van Nintendo: Kirby! In de verschillende games rond dit personage heeft hij al laten zien dat het best een pittig bolletje is… maar hoe zou hij presteren in een arena? Kirby Fighters 2 is een remake van de extra gamemodus uit Kirby: Triple Deluxe, dat in 2014 op de 3DS verscheen. Deze game is een echte stand-alone. Maar is hij de moeite waard?

Kiezen maar!

Het zal je verbazen, maar er zijn in deze game meerdere Kirby’s waar je uit kunt kiezen. 17, om precies te zijn, met nog een paar old-school vijanden om je wat meer keuze-opties te geven. Dat is best veel, misschien wel te veel. Het nadeel van te veel Kirby in een game als dit, is dat je weinig variatie hebt. Ze laten zich namelijk hetzelfde bedienen: aanvallen, springen, grijpen, blokkeren en ontwijken. Je gebruikt dezelfde knoppen, en hoewel je verschillende vaardigheden ter beschikking hebt, hebben die niet heel veel effect.

Verschillend en gelijkwaardig

Hoewel de aanvallen behoorlijk anders ogen, voer je ze hetzelfde uit: de aanvalsknop met een richtingknop. Wanneer je stopt, houdt Staff Kirby bijvoorbeeld zijn wapen boven zijn hoofd … net als Sword Kirby. Deze technieken zijn gelijk bij alle personages, dus het leren van nieuwe vechters is heel eenvoudig. Met Kirby’s zwevende sprongen kun je door alle arena’s zweven en aanvallen of gevaren ontwijken. Je kunt zelfs vijanden inslikken, als in de normale game. Je kunt daarmee niet van vaardigheid wisselen, maar enkel inzetten als gevechtstactiek en ze weer uitspugen als een kanonskogel.

Spelmodi

De belangrijkste variant van het spel is de verhaalmodus, die je alleen of met zijn tweetjes kunt spelen. De tweede speler neemt hierbij een niet-Kirby-strijder voor zijn rekening. Het verhaal is niet bepaald diepgaand, zoals de meeste vechtspellen, maar het is wel leuk om je door een aantal levels te loodsen. Daarbij klim je langzaam een toren op, waarbij je op iedere verdieping één of twee tegenstanders te verwerken krijgt. Daarmee ontgrendel je power-ups die tijdens de rest van de game actief blijven. Die power-ups maken het je een stuk makkelijker, van het toch al niet zo moeilijke spel.


Recensie over Kirby Fighters 2

Kirby Fighters 2 laat me achter met een heel dubbel gevoel. Aan de ene kant is het aandoenlijk om aan de slag te gaan met de knuffelbare Kirby, die al zoveel succesvolle avonturen heeft beleeft. Aan de andere kant is het spel niet heel erg uitdagend. De levels zijn nagenoeg gelijk en alle Kirby’s bedien je hetzelfde. Voor jongere gamers zal dit genieten zijn. Lekker eenvoudig, veel chaos met al die ronde karaktertjes… daar kun je je uren mee vermaken! Voor de wat meer ervaren gamer is het een leuke aanvulling op je verzameling en goed voor incidenteel vermaak.

Score: 7


Info

Kirby Fighters 2, Nintendo
Nintendo Switch, vecht.
Prijs: 19.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.