Alles over Kingdom of the Planet of the Apes


20th Century Studios start volgende maand met de vier de film uit de Planet of the Apes-franchise. Deze nieuwe film heeft de titel Kingdom of the Planet of the Apes meegekregen. De film wordt geregisseerd door Wes Ball (“The Maze Runner” trilogie). De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Owen Teague (“It”), Freya Allen (“The Witcher”) en Peter Macon (“The Orville”). Kingdom of the Planet of the Apes wordt een volledig nieuw hoofdstuk in de saga van “Planet of the Apes”, dat zich jaren na het vorige deel, War for the Planet of the Apes, afspeelt.

image002

Over de makers van Planet of the Apes

Het scenario is geschreven door Josh Friedman (“War of the Worlds”), Rick Jaffa en Amanda Silver (Rise of the Planet of the Apes) en Patrick Aison (Prey). Joe Hartwick Jr. (“The Maze Runner” trilogie), Rick Jaffa, Amanda Silver en Jason Reed (“Mulan“) zijn de producenten van de film. Peter Chernin en Jenno Topping zijn de uitvoerend producenten.

“Planet of the Apes’ is een van de meest iconische en legendarische sciencefictionfranchises in de filmgeschiedenis en vormt een belangrijk onderdeel van de nalatenschap van onze studio. Met ‘Kingdom of the Planet of the Apes’ hebben we het voorrecht om de traditie van fantasierijke films voort te zetten, die het publiek stimuleren tot nadenken. We kunnen niet wachten om in 2024 Wes’ buitengewone visie voor dit nieuwe hoofdstuk te delen met het publiek.”

Steve Asbell, directeur van 20th Century Studios

Merchandise koop je bij:

Verschillende film series

“Planet of the Apes” is een van 20th Century Studios’ meest populaire franchises, die wereldwijd meer dan 1,7 miljard dollar heeft opgebracht. De eerste film in de serie, gebaseerd op een roman van Pierre Boulle, werd in 1968 uitgebracht door Twentieth Century-Fox en werd een van de grootste hits van dat jaar. De film won een speciale Academy Award®, waarna er nog vier bioscoopsequels en twee televisieseries werden uitgebracht. Tim Burton regisseerde de remake “Planet of the Apes” die werd uitgebracht in 2001. In 2011 werd vervolgens de reboot uitgebracht “Rise of the Planet of the Apes”, die werd gevolgd door twee andere delen “Dawn of the Planet of the Apes” uit 2014 en “War for the Planet of the Apes” uit 2017.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.