logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: King Richard op blu-ray

“King Richard” van Warner Bros. Pictures is een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal over Richard Williams, de vader van tennislegendes Serena en Venus Williams… en die kennen we allemaal wel, toch? Ook als je niet van tennis houdt, ken je deze dames. Welnu: de drijvende kracht achter die bloeiende carrières was vader Richard, ofwel King Richard. De tweemaal voor een Oscar genomineerde Will Smith (“Ali”, “The Pursuit of Happyness”, “Bad Boys for Life”) neemt de hoofdrol van Richard voor zijn rekening, onder regie van Reinaldo Marcus Green (“Monsters and Men”).

Bekijk de trailer van King Richard

Het verhaal

Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is Richard vastbesloten om van Venus en Serena Williams, die opgroeien in de arme wijk Compton, wereldberoemde tennissterren te maken. Deze ontroerende film belicht hoe belangrijk familie, doorzettingsvermorgen en onwrikbaar vertrouwen zijn om iets onmogelijks te bereiken en de wereld te veranderen. Het is echt een ultiem onderdog-verhaal, waarbij een (gezien het beperkte taalgebruik van RIchard) vader puur op doorzettingsvermogen en wilskracht zijn doel bereikt… niet altijd met de meest fancy stappen, maar toch. Richard is vastberaden dat zijn dochters gaan uitblinken in de tenniswereld. Overdag zorgt hij voor de training van zijn dochters – deels uitgevoerd door experts natuurlijk, Richard zelf weet vrij weinig over de sport – en ’s nachts verdient hij de kost als nachtbewaker. Dan ben je wel vastberaden, toch?

Bekend verhaal

Biografieën als dit zijn niet altijd even succesvol, maar Will Smith weet de rol van Richard bijzonder goed neer te zetten en wordt ook omringd door spelers met een hard voor het verhaal. Het is natuurlijk niet zo moeilijk om de uitkomst van de film te raden: de dames Williams gooien hoge ogen en bereiken de absolute wereldtop, zoals iedereen weet. Toch weet de film je te boeien en is het zo gemakkelijk om even te vergeten naar wie je nu eigenlijk kijkt. Daardoor wordt de film ineens weer spannend en onderhoudend. Daarnaast maakt Richard absoluut indruk door zijn beladen achtergrond. Hij heeft in zijn jeugd openlijk te maken gehad met geweld en racisme, wat nog altijd in zijn leven doorschemert. Het draagt daarmee ook een politieke noot mee, op een openhartige manier.

Cast van King Richard

In de film zien we Aunjanue Ellis (“If Beale Street Could Talk”, tv-serie “Quantico”) als Oracene ‘Brandi’ Williams, de moeder van de meisjes, Saniyya Sidney (“Hidden Figures”, “Fences”) als Venus Williams, Demi Singleton (tv-serie “Godfather of Harlem”) als Serena Williams en daarnaast Tony Goldwyn (de “Divergent”-serie, tv-serie “Scandal”) als coach Paul Cohen en Jon Bernthal (het nog te verschijnen “The Many Saints of Newark”, “Ford v Ferrari”) als coach Rick Macci. De cast wordt verder aangevuld door Andy Bean (“IT Chapter Two”), Kevin Dunn (de “Transformers”-films, HBO’s “Veep”) en Craig Tate (“Greyhound”).

Over de makers

Green regisseerde “King Richard” naar het scenario van Zach Baylin. De producenten waren Tim White en Trevor White namens Star Thrower Entertainment en Will Smith namens zijn eigen productiebedrijf Westbrook. Isha PriceSerena WilliamsVenus WilliamsJames LassiterJada Pinkett SmithAdam MerimsLynn HarrisAllan MandelbaumJon Mone en Peter Dodd waren de uitvoerende producenten.

Het team achter de schermen bestaat, onder andere, uit de met een Oscar onderscheiden director of photography Robert Elswit (“There Will Be Blood”), production designers Wynn Thomas (“Da 5 Bloods”, “Hidden Figures”) en William Arnold (“The Hate U Give”), de voor een Oscar genomineerde editor Pamela Martin (“The Fighter”) en de twee keer voor een Oscar genomineerde kostuumontwerper Sharen Davis (“Dreamgirls”, “Ray”). De muziek is van de voor een Oscar genomineerde componist Kris Bowers (“Space Jam: A New Legacy”, “A Concerto is a Conversation”).

“King Richard” is onderdeel van het Leiden International Film Festival, de 16e editie van het filmfestival vindt plaats van 28 oktober tot 7 november 2021. “King Richard” is onderdeel van het Panorama-programma, een verzameling van de beste nieuwe films vanuit heel de wereld.

Warner Bros. Pictures presenteert “King Richard”, een productie van Star Thrower Entertainment, Westbrook en Keepin’ It Reel Productions, een verzameling van de beste nieuwe films vanuit heel de wereld.

Films koop je online bij:


Ga direct naar King Richard op BOL.com.

Recensie over King Richard

CooleSuggesties topper

King Richard is een biografische film over de vader van Serena en Venus Williams. Je hoort het goed. Het gaat niet direct over de dames, maar over hun váder! Hoe bedenk je het? En toch is het een briljante zet, aangezien Richard Williams een bijzonder kleurrijk personage is, die zijn hele leven in het teken van het succes van zijn dochters zette… of zijn dochters in het naleven van zijn droom… net hoe je het bekijkt! De lange film is een hele zit, maar het is het kijken zeker waard. De bizarre sutaties zijn soms grappig, soms hartverwarmend en soms frustrerend, maar daardoor heb je echt het idee dat je naar een realistisch levensverhaal kijkt.

Score: 9


Informatie

Titel: King Richard
Uitgever: Universal pictures
Tijdsduur: 139 minuten
Genre: speelfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.