logo-liggend-wit-donkerblauw

Kinderwens of kindje op komst? Denk aan deze verzekeringen


Zijn jij en je partner toe aan kinderen en gaan jullie daar actief mee bezig? Dan breekt een spannende tijd aan. Bij sommigen gaat het razendsnel, bij andere duurt het helaas iets langer. En als het dan eenmaal zover is, staat je wereld ineens op z’n kop. Hoewel je er in eerste instantie niet zo bij stilstaat, omdat je natuurlijk lekker met je baby bezig bent, zijn er ook genoeg praktische zaken die je moet regelen als je een kindje verwacht of hebt. Vergeet dus niet te denken aan onder andere deze verzekeringen.

Zorgverzekering

Bijna alle kosten die je maakt die te maken hebben met de zwangerschap, bevalling en daarna vallen onder de basisverzekering. Wanneer je actief met je kinderwens bezig gaat, dan is het verstandig om alle zorg die je nodig denkt te hebben onder de loep te nemen. Wat komt er allemaal bij kijken en waar kun je je eventueel aanvullend voor verzekeren? Niet heel gezellig om je op dat moment mee bezig te houden, maar wel belangrijk. Helaas is er ook een deel van de mensen waarbij zwanger worden niet vanzelf gaat. Ook dan moet je een beroep doen op de verzekering. Het zijn zaken waar je je dan liever niet mee bezig houdt, maar denk er wel over na op het moment dat jij en je partner besluiten om een kinderwens in vervulling te laten gaan. Een IVF-behandeling bijvoorbeeld wordt meestal drie keer vergoed. Een enkele verzekeraar biedt een extra behandeling aan door een aanvullende verzekering. Vraag altijd goed naar de voorwaarden, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Wanneer je baby er eenmaal is moet je overigens niet vergeten om die bij te schrijven bij je eigen verzekering, zodat ook die kosten onder de basisverzekering vallen. 

Uitvaartverzekering

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat er iets met je kindje of met jezelf of je partner gebeurt. Toch is het verstandig om ook over een uitvaartverzekering na te denken, zeker op het moment dat je ouder wordt. In het geval dat je zelf komt te overlijden, dan blijven je nabestaanden niet achter met een hoge rekening. Zeker wanneer er (jonge) kinderen zijn, is dat heel prettig. Bovendien is ook de emotionele steun op zo’n moment heel welkom. Heb je al een uitvaartverzekering, overweeg dan ook om je kindje aan te melden onder jouw verzekering. Vraag bij je verzekeraar wat de voorwaarden hiervoor zijn, bij veel verzekeraars kun je je kind gratis meeverzekeren. Je hoopt natuurlijk niet dat je er ooit gebruik van hoeft te maken, maar in het vreselijke geval dat je kindje iets overkomt, dan hoef je daar in ieder geval niet aan te denken.

Inboedelverzekering

Nu je een kindje verwacht denk je vast ook al na over alle spullen die je in huis moet halen. De babykamer is in je hoofd misschien al ingericht en je ziet jezelf al lopen met je baby in de kinderwagen door de buurt. Natuurlijk wil je het beste voor je kindje en dat betekent dat je vaak flink wat waardevolle spullen in huis haalt. De inboedel van de kinderkamer, de kinderwagen en een nieuwe praktische fiets kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Sluit dus zeker een inboedelverzekering af en vergeet niet door te geven aan de verzekeraar wanneer de waarde van je inboedel gestegen is, bijvoorbeeld wanneer je flink bent losgegaan op de babyspullen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.