logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kinderboekenweek 2019: reis je mee?

Het is weer tijd voor de kinderboekenweek van 2 oktober 2019 tot en met 13 oktober 2019! Het thema van dit jaar is: Reis je mee? Een lekker breed thema, waar je met kinderen alle kansen op kunt. Je kunt het hebben over reizen en vakantie, maar ook over transport en vervoersmiddelen. Wij ontvingen twee mooie informatieve prentenboeken over vervoer en transport, die we graag aan je voorstellen.


Recensie over Giganten, de grootste voertuigen van de wereld

In dit boek over gigantische voertuigen staat niet eens een bus of zo, zelfs dat is te een te klein voertuig voor dit gigantische boek. In ‘Giganten, de grootste voertuigen van de wereld’ komen alleen de allergrootste voertuigen voor, die zich voortbewegen op het land, in de lucht of in het water. Zal ik er anders een paar opnoemen?
Je leest alles over de Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ooit, maar ook over het Space Launch System, een reuzenraket, met twee bladzijden vol met informatie en weetjes over deze raket: van hoe groot hij is tot hoeveel mensen er in kunnen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over een drijvend vliegveld, wat mij echt supercool lijkt om te hebben. Maar dan moet je ook wel zeker twee vliegtuigen hebben, anders is het niet echt heel nuttig, dan koop je een gigantisch vliegveld op zee die je stiekem eigenlijk ook gewoon als boot zou kunnen gebruiken maar waar je ook een vliegtuig op kan zetten en dan heb je geen vliegtuig!
Het is een enorm boek (ook qua formaat) waar je veel informatie uit kunt halen als je verzot bent op voertuigen en transport, machines en knappe technische staaltjes. Indrukwekkend om te zien en te lezen, hoewel de illustraties van mij iets realistischer mochten zijn.

Score: 7


Ga direct naar Giganten op BOL.com.


Recensie over Fantastisch vervoer

Fantastisch Vervoer is ook een informatief boek over voertuigen, maar wel een heel ander soort boek dan Giganten. Dit boek gaat namelijk over de voertuigen over de jaren heen. zo kan je hier bijvoorbeeld de geschiedenis van de trein in zien, maar ook over luchtballonnen, vliegtuigen, schepen…. en nog veel meer. Per type voertuig staan er antwoorden op vragen als ‘wanneer is de eerste dieseltrein’ of ‘wie heeft de beste stoommachine gebouwd bij de wedstrijd in 1829’, maar per type staan er tientallen weetjes in. Ik vond het vooral interessant om te lezen hoe de verschillende voertuigen tot stand zijn gekomen, hoe ze ooit zijn bedacht en tot welke modellen (en op welke manieren) ze zijn ontwikkeld tot wat het nu is. Zo zie je fietsen met van die enorme voorwielen tot de racefietsen van vandaag met weet-ik-veel-hoeveel versnellingen, maar ook de geschiedenis van de auto en de tank vond ik heel interessant. Fantastisch Vervoer is een boek waar je heel veel weetjes uit kunt halen over bijna elk voertuig dat je wil, van vliegtuig tot fiets. En van het verleden tot een klein beetje in de toekomst. Want wie weet wat er nog allemaal gaat komen? Een heerlijk informatief boek om door te bladeren, feitjes te lezen en weg te dromen.

Score: 8


Ga direct naar Fantastisch vervoer op BOL.com.

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!