logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kinderboeken vol vreemde dieren

Veel kinderen houden van dieren. En dan heb ik het niet alleen over huisdieren of dieren in de dierentuin, maar alles wat leeft en beweegt… of dat zou kunnen, in de fantasie. Onlangs verschenen er een aantal boeken met dieren in de hoofdrol, waar kinderen heerlijk bij kunnen wegdromen. Wij zetten er een aantal op een rij!


Friet Flamingo en andere rare snuiters

Friet Flamingo en andere rare snuiters

Laten we beginnen met een grappig boek over echte dieren. Friet Flamingo neemt je mee door een wereld van verschillende dieren, die je meestal in de dierentuin kunt tegenkomen. Daar staan ze meestal stil en beleven ze niet zo veel avonturen, maar schrijver Sam Loman laat ze heel wat grappige momenten meemaken. Hij verwerkt ze in een bonte verzameling versjes en gedichtjes, waar werkelijk alles mogelijk is en je dieren op een heel andere manier leert kennen. Maak kennis met de Lanterpanter en de Blotebillenaap, met de Lollige Lama en de Kakelbonte Kringloopkaketoe. Ieder gedichtje plaatst de dieren in een menselijke situatie, wat het natuurlijk nog grappiger maakt. Kinderen kunnen misschien mensen uit hun eigen omgeving herkennen in de grappige situaties en leren iets over de verschillende dieren, hoe klein die feitjes soms ook zijn.

Friet Flamingo en andere rare snuiters is een heerlijk boek vol gedichtjes en versjes, met dieren in de hoofdrol. Van katten tot flamingo’s, van wasberen tot nijlpaarden: voor ieder wat wils in dit speelse, grappige voorleesboek. De grote prenten maken het bovendien een feestje om doorheen te bladeren. Je ziet de situaties zo voor je! De gedichten zelf lezen fijn voor, met een aangenaam ritme en een goede woordkeuze, met zo nu en dan wat fantasiewoorden er tussendoor

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Moon uitgevers, 48 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789048861750. Prijs: 14.95 euro.

Ga direct naar Friet Flamingo en andere rare snuiters op BOL.com.

Vier feest met de draak

Vier feest met de draak

Heb jij ook wel eens een echte baaldag? Nou, Draak kan daar over meepraten! In dit boekje ontdek je hoe knorrig en tegendraads onze grote, rode vuurspuwende draak kan zijn als haar plannetje niet gaat zoals zij het had voorgesteld. Ze wilde graag het Vriendschapsfestival vieren met haar vrienden, maar iedereen heeft andere plannen! Dat maakt haar behoorlijk chagrijnig… en bij draken is het dan heel verstandig om goed op te passen! Gelukkig komen haar vrienden stuk voor stuk terug naar het kasteel om het Vriendschapsfestival te vieren met Draak, maar dan moeten ze haar wel eerst even opvrolijken. En daar kunnen ze jouw hulp goed bij gebruiken.

Vier feest met de Draak is een prentenboek waarbij er veel van jou gevraagd wordt. Je moet het boek aaien en knuffelen, stampen op de grond, grapjes vertellen, ontspannen liggen en nog veel meer. Alles om weer een beetje uit die drakensfeer te komen. Daarbij is het natuurlijk zo dat jij stiekem ook wat energie kwijtraakt en in een vrolijke bui komt. Dit is dan ook een fijn boek om kinderen even te laten ontspannen. Even een andere mindset, zogezegd. Maar hoe krijg je een boze kleuter zo ver dat ze lekker gaan meelezen op de bank? Dat is de volgende uitdaging voor jou als voorlezer…

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Flamingo, 48 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789045326283 . Prijs: 14.95 euro.

Ga direct naar Vier feest met de draak op BOL.com.

Marsipulami 33: Supermarsu

Marsipulami 33: Supermarsu

De stripverhalen van de Marsipulami, die voor het eerst werd geïntroduceerd door Robbedoes en Kwabbernoot, heeft hier zijn 33e album. Vanaf dat allereerste album spreekt het vreemde wezen tot de verbeelding. Wie zou er nu geen Marsupilami in huis willen hebben… of er misschien zelfs wel eentje zijn? Dat is precies wat Hector overkomt. De jonge rebel woont samen met zijn moeder in het oerwoud en maakt daar kennis met de verrassingen en de gevaren van de Palombische jungle. Gelukkig is hij bevriend met een Marsipulami, wiens taal hij probeert te ontwaren. En zijn vriend helpt hem meermaals uit de brand door gevaarlijke dieren weg te halen en situaties op te lossen. Dankzij de sjamaan van het oerwoud wordt onze jonge vriend een Marsipulami en springt hij het avontuur tegemoet. Maar is hij wel voorbereid om één van de meest flexibele schepsels van de jungle te zijn?

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Dupuis, 56 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789031439171. Prijs: 8.99 euro.

Ga direct naar Marsipulami 33: Supermarsu op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Magische zeewezens – handboek voor verzorgers

Magische zeewezens - handboek voor verzorgers

Magische Zeewezens is een heel fraai boek over magische zeewezens, die uit verschillende folkloristische vertellingen komen. Zo reis je over de hele wereld, waarbij je telkens nieuwe schepsels en wezens leert kennen – of meer te weten komt over bijvoorbeeld zeemeerminnen. Nou ja – in hoeverre dat je daarbij echt meer te weten komt. Ondanks de fraaie vormgeving en styling – de tekeningen zijn echt te gek – is de informatie niet altijd even uitgebreid of veelzijdig. Het wankelt ook een beetje op twee systemen. Aan de ene kant is het bedoeld als een soort dagboek van een leerlingtemmer van magische wezens, aan de andere kant moet het juist een handboek zijn voor verzorgers. En in feite is het geen van beide, maar is het eerder een encyclopedie van zeewezens geworden, waarbij de jonge leerling-verzorger je vertelt wat zij weet over de verschillende zeemonsters. Soms is dat veel, soms is het weinig. Qua verzorging komt er weinig informatie naar voren, je leest bijvoorbeeld niet wat de zeewezens eten, eerder dat je van de meeste zo snel mogelijk weg moet vluchten als je ze tegenkomt. Neemt niet weg dat het een mooi boek is om door te bladeren. Ook de veelzijdigheid van zeemonsters, vooral die in de diepzee, is wonderbaarlijk. Waar het eerste deel van het boek nog vooral bestaat uit een vrij standaard assortiment aan magische zeewezens, zoals zeemeerminnen, hippocampi en de Zaratan, kom je in de diepe wateren heel wat exclusievere en exotische wezens tegen.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Fontaine uitgevers, 64 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789464040371. Prijs: 15 euro.

Ga direct naar Magische zeewezens – handboek voor verzorgers op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.