logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kinderboeken over kunst

Kunst en plaatjes kijken – heel veel verschil zit er stiekem niet in, buiten het feit dat volwassenen anders naar de plaatjes kijken dan kinderen. Gelukkig zijn er genoeg boeken die kinderen daarin sturen, die hen begeleiden om beter en kritischer naar de wereld om hen heen te kijken. Hieronder vind je drie boeken die je meenemen naar een magische kunstwereld!


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Recensie over Maurits Muis en Rembrandt

CooleSuggesties topper

In het Rembrandtjaar mag een boek over Rembrandt van Rijn natuurlijk niet ontbreken. In het begin van dit boek leef je mee met een magische muis, Maurits Muis, die in het Mauritshuis woont. Iedere nacht komen de schilderijen en hij samen voor een praatje, maar vandaag was er een spannende roddel: er zouden nieuwe kunstwerken komen! Door een magisch muizengaatje reist Maurits Muis terug in de tijd en ontmoet Rembrandt van Rijn, die de muis dankbaar gebruikt als model om mee te schilderen en te tekenen. Leuke ideetjes en vlotte gesprekken volgen. Stiekem zie je een paar bekende schilderijen van Rembrandt voorbij komen… maar dan met een staartje.

Score: 9


Ga direct naar Maurits Muis en Rembrandt op BOL.com.


Recensie over Nadit en Zenith in de wereld van Escher

Maurits Cornelis Escher is één van de bekendste Nederlandse kunstenaars. Zijn werelden vol geometrische vormen en rare visuele effecten zorgen wereldwijd voor geluiden van verwondering en verbazing. In dit prentenboek duiken Nadit en Zenith in Escher’s wereld en maken zelfs kennis met de artistieke man. Het verhaal zelf is behoorlijk diep en een tikje vreemd, over filosofische redeneringen en quantummechanica. Dat maakt het boek ook meteen een stuk minder toegankelijk voor jongere kinderen. De afbeeldingen daarentegen zijn doorspekt met de illustraties van Escher in allerlei vormen: soms als achtergrond, soms bewegen onze hoofdpersonen er in rond.

Score: 7


Ga direct naar Nadir en Zenith in de wereld van Escher op BOL.com.


Recensie over De vrouw van de schilder

De vrouw van de schilder zit samen met haar man op een bankje bij de psychiater. Vol overgave doet ze haar zegje. Ze vertelt over vroeger, hoe mooi het allemaal was en hoe ze hem langzaam verloor aan verschillende andere vrouwen, die hij liever op het doek zette. Over hun leven in Ierland, verre dromen en vervlogen wensen. Toch blijkt niet alles zo te zijn, zoals blijkt wanneer de stille en zwijgzame man tot slot het woord neemt. Een indrukwekkend en emotioneel boek dat je wereld even op zijn kop zet!

Score: 8


Ga direct naar De vrouw van de schilder op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.