logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het kind in mij wil mindful moorden, Karsten Dusse

Even een waarschuwing vooraf: hoewel dit boek zeker de moeite waar is, is het een vervolg op het boek Mindful Moorden. Karsten Dusse heeft (geheel terecht) besloten om van dit boek een direct vervolg te maken. Wil je dus kennismaken met de hoofdpersonen en weten wat er allemaal eerder is gebeurd? Dan zul je Mindful Moorden eerst moeten openslaan voor je begint aan Het kind in mij wil mindful moorden.

Knipogen alom

Het kind in mij wil mindful moorden laat zien dat je zelfs zoiets onschuldigs als mindfulness kunt oppakken en ombuigen naar een duivels niveau. Hoofdpersoon Björn Diemel heeft in het vorige boek zijn hectische en drukke baan opgezegd om mindful te leven. Alles in rust en evenwicht. Zo staat hij inmiddels aan het hoofd van twee maffiafamilies en runt hij zijn gezin, maar alles in evenwicht en met de nodige rust. Dat kun je niet zeggen van Boris, één van de leiders van de maffiafamilies die Björn heeft opgesloten onder de kleuterschool waar hij beheerder van is (en die hij in handen heeft gekregen door alle aandeelhouders te bedreigen).

Spanning

Toch zorgt een leven vol mindfulness ook voor wat spanning op zijn tijd. Zo is er iemand op het spoor gekomen van de ontvoerde Boris… en heeft besloten om Björn daarmee te confronteren en te chanteren. Tja, hoe ga je daar nog op een mindfulle manier mee om? Gelukkig kan hij berusten op de goede adviezen van zijn psycholoog, Joschka Breitner, die hem van de nodige spirituele adviezen voorziet. En zo buigt Björn alle adviezen, wetten en regels om, zodat ze perfect in zijn straatje passen. Ook al moet er daarom soms iemand worden vermoord. Tijdens de therapiesessies keert Björn ook vooral terug naar zijn jeugd, waardoor je ontdekt waarom hij zo is geworden zoals hij nu is. Iedere herinnering wordt gekoppeld aan een gebeurtenis in het heden, hoe vergezocht die soms ook zijn. Ieder hoofdstuk wordt ingeleid door een uitspraak uit Breitners (fictieve) zelfhulpboek, zodat je weet waar onze hoofdbaas mee bezig is.


Ga direct naar Het kind in mij wil mindful moorden op BOL.com.

Recensie over Het kind in mij wil mindful moorden

De titels van dit boek ligt duidelijk in het verlengde van diens voorganger, om de link met mindfulness naar voren te halen. In dit deel staat regressietherapie namelijk eerder centraal om deze sociopatische man een platform te geven om zijn eigen weg te bepalen. Mindfulness komt nog wel voor, maar staat zeker niet op de voorgrond. Karsten Dusse weet op een geweldige manier te vertellen hoe mensen hun eigen acties telkens weer weten goed te praten, waardoor ze telkens een nieuwe manier ontdekken waarop ze hun kwaad kunnen doen. Ook in dit boek kunt Karsten dat op een geweldig leuke manier aan de man te brengen, hoewel het boek soms wat stug en voorspelbaar is. Een wrede manier om kritisch te zijn op al onze sociale regeltjes, dat is zeker, maar ook een leuke en vaak absurd grappige manier. Ofwel: wanneer Breaking Bad gemengd wordt met dr. Sigmund!

Score: 7


Informatie

Titel: Het kind in mij wil mindful moorden
Auteur:
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 320
Type boek: Paperback
ISBN: 9789400513648
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.