logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Verborgen waarheid, Angela Marsons

Verborgen Waarheid is inmiddels het achtste boek met rechercheur Kim Stone in de hoofdrol. Hierin krijgt het bekende onderzoeksteam te maken met een wel heel wrede en urgente missie. Het avontuur begint op het moment dat de jonge Sadie Winter dood op het pad naast haar school wordt aangetroffen. Iedereen denkt iedereen dat ze van het dak gesprongen is — als een laatste wanhoopsactie. Maar dan overlijdt ook een jongen van diezelfde school… toeval? Of is er meer aan de hand? Rechercheur Kim Stone gaat uit van het laatste en duikt in de kwestie.

Kim Stone 8

Deze achtste roman heeft een wat andere toonzetting en situatie dan de eerdere zeven delen – daarmee leest het wat prettiger, er zit war meer urgentie en spanning in dan in de vorige delen. Het is knap om de zien dat deze serie ieder deel wat sterker lijkt te worden. De ervaring van auteur Marsons groeit en is blijkbaar niet bang om zich te ontwikkelen. Dit is een roman vol geheimen, leugens en de schimmige wereld van de elite (waaruit blijkt dat rijkdom en sociale status hun eigen gevaren met zich meebrengen). Zo komt de lerares, die Kim en haar team meer wil vertellen over de lotgevallen, door een dodelijk ongeluk om het leven. Dat bevestigt de vermoedens van onze rechercheur: hier moet snel actie op genomen worden!

Middelbare scholieren

Een ander beklemmend onderdeel van Verborgen Waarheid is de fragiele geestelijke gezondheid van mensen – en dan met name de pubers die in dit boek een belangrijke rol spelen. Het is en blijft belangrijk om het gevoel te hebben ergens bij te horen. Sommige mensen kunnen daar bizar ver in gaan. De omschrijvingen van de gruwelijke sterfgevallen zijn hard en worden meedogenloos in beeld gebracht, daar moet je wel van houden. Het einde van dit boek was hartverscheurend.. maar daar moet je zelf achter komen.


Ga direct naar Verborgen waarheid op BOL.com.

Recensie over Verborgen waarheid

De beklemmende sfeer van Marsons boeken weten je in de regel van de eerste tot de laatste pagina vast te houden. Dat het hier gaat om kinderen, maakt het des te urgenter en gevaarlijker, De harde schrijfstijl past perfect bij de situatie en verbloemt niets. Daar moet je wel van houden, maar draagt ook zeker bij aan de spanningsboog van het boek.

Score: 8


Informatie

Titel: Verborgen waarheid
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 394
Type boek: Paperback
ISBN: 9789049202231
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.