logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Vermoorde onschuld, Angela Marsons

In Vermoorde Onschuld duikt de stoere Kim Stone weer in een nieuw moordmysterie. In dit deel lees je mee in twee afzonderlijke zaken, die tegen het einde van het boek op een explosieve manier bij elkaar samenkomen.

Babyperikelen

Een van die verhaallijnen draait om een pasgeboren baby, die Kim Stone aantreft voor het politiebureau op een koude kerstdag. Gelukkig is het kindje goed ingestopt, maar de vraag is wel: waarom heeft de moeder haar kindje achtergelaten? Kim neemt de verantwoordelijkheid voor het kindje op zich, tot de Kinderbescherming de zorg op zich kan nemen.

Vermoorde onschuld

Op dezelfde dag wordt een prostituee vermoord, waarbij het lichaam op gruwelijke wijze is verminkt. Al snel wordt een tweede prostituee vermoord, waardoor het corps vreest voor een seriemoordenaar. Kim moet, samen met haar team, waaronder Stacey, Dawson en Bryant, de twee zaken behandelen. De twee zaken lijken echter met elkaar te maken en draait om een wereld van moderne slavernij en mensenhandel. Het lijkt erop dat er een groep Roemeense fabrieksarbeiders bijzonder kort worden gehouden door hun baas. En hoe vaak Kim en haar team ook proberen contact te zoeken, ze lijken geen contact te kunnen maken. Niet zonder een van de leidinggevenden in de buurt.

Persoonlijk tintje

Tijdens het onderzoek krijgen we een kijkje in Kims zware jeugd. Iemand uit haar verleden is nu zelf prostituee, en Kim kan niet anders dan medelijden hebben met haar en alle straatvrouwen die tot dergelijk werk worden gedwongen zonder uitweg. Dus als enkele leidinggevenden opperen dat de moord op de prostituees onbelangrijk is, steekt Kim daar een stokje voor. Ze gaat ondanks de waarschuwingen door met haar onderzoek.


Ga direct naar Vermoorde onschuld op BOL.com.

Recensie over Vermoorde onschuld

Kim is een personage over wie we met elk boek steeds meer leren. Ondanks die rode draad van haar achtergrond kun je de boeken overigens prima los van elkaar lezen. Lees je ze op volgorde, dan leer je Kim en haar team natuurlijk wel het beste kennen. Kim is een complexe persoon en heeft heel wat meegemaakt, waardoor ze heel menselijk overkomt.
In Vermoorde Onschuld is er ook ruim aandacht voor Stacey. Zij is een van de teamleden van Kim, maar is zelf ook een behoorlijk complex personage. Ze blijkt een aangename persoon te zijn om te leren kennen en ik ben wel benieuwd of deze introductie ertoe leidt dat ze in het vervolg ook meer naar voren komt?

Score: 7


Informatie

Titel: Vermoorde onschuld
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 368
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022599495
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.