logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Killing Eve, seizoen 4

Killing Eve, seizoen 4, is het laatste seizoen uit deze spannende serie. Het is altijd spannend om te zien hoe de schrijvers toewerken naar een goed einde van een langlopende serie. Wij bekeken het laatste seizoen en waren verbijsterd.

Na seizoen 3

In de slotafleveringen van Killing Eve, seizoen 3, zie je hoe Villanelle (een rol van Jodie Comer) de leiders van The Twelve vermoorde, waarna ze een warm moment deelde met haar ‘aartsvijand’ Eve (Sandra Oh) (nou ja – ze hebben duidelijk een haat-liefdeverhouding). De finale eindigde in een rampzalig moment, waarin Villanelle werd neergeschoten door een sluipschutter. In dit vierde seizoen blijkt dat Villanelle de aanslag heeft overleefd en dat ze bovendien heeft besloten om haar leven te beteren. Waar zij bezig is met haar goede daden, is Eve van een rechtschapen persoon omgevormd tot een koelbloedige killer.

Bijzondere flow

De serie gaat overigens gewoon verder waar het gebleven was: met de jacht op The Twelve, hoewel daarvoor eerst even een schakelaar omgezet moet worden bij Villenelle, die net bezig was om de engel uit te hangen. De eerste vier afleveringen gaan dan ook een beetje zwalkend door het leven, de serie lijkt ook een beetje in een tweestrijd te zijn met de richting van het verhaal. De laatst vier afleveringen lijken er alles aan te doen om alle losse eindjes weer aan elkaar te knopen of in ieder geval om ze af te ronden, waardoor het juist een vluchtige vertelling is zonder de diepgang die de serie verdiende. Desondanks zijn die eerste vier afleveringen de beste uit deze serie, waarbij ook de relatie tussen Villanelle en ex-MI6 agent Carolyn genoeg aandacht krijgt. De acteerprestaties in de serie zijn nog altijd het sterke punt en dat maakt deze serie ook in dit laatste seizoen het kijken waard.

Bekijk de trailer van Killing Eve, seizoen 4

Powervrouwen

De serie zot overigens vol krachtige vrouwen. Zo maken we kennis met Pam, die werd gerekruteerd door The Twelve maar besluit om weer terug te keren naar haar normale leventje. Ook Hélène en Konstantin zetten krachtige rollen neer, beide personages krijgen in deze serie de nodige verdieping en zetten ook hun rollen vol verve neer. Het mooie is ook dat al deze vrouwen met elkaar verweven zijn en elkaar regelmatig een andere kant opsturen. Er zijn geen helden of schurken in dit groepje, het is een groot, grijs gebied van karakters. Tot er in de laatste afleveringen overal een einde aan wordt geknoopt en de ware aard tussen Eve en Villanelle naar boven komt – en daar zijn de scriptschrijvers serieus mee de mist in gegaan. Hebben we voor dát einde vier seizoenen gekeken?


Ga direct naar Killing Eve, seizoen 4 op BOL.com.

Recensie over Killing Eve, seizoen 4

Killing Eve is een serie vol ups en downs, met twee hoofdrolspelers die op alle fronten om elkaar heendraaien. Ze hebben met recht een haat-liefdeverhouding, die lijkt om te slaan naar een serieuze liefdeverhouding. Toch gaat niet alles zonder slag of stoot, zo merken we in dit laatste seizoen, aangezien The Twelve nog altijd actief zijn. De serie neemt heel wat verhaallijnen en subverhalen op en probeert ze af te ronden binnen de termijn van 8 afleveringen, wat een rommelige serie afleveringen oplevert. De acteurs en actrices zetten fantastische prestaties neer, maar dat haalt de kwaliteit van de serie maar voor een deel op. Het slotstuk is ronduit teleurstellend en bizar… en staat eigenlijk haaks op de afgelopen vier seizoenen. Dat kost dit seizoen absoluut punten!

Score: 6


Informatie

Titel: Killing Eve, seizoen 4
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 480 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.