logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat mag je de laatste dagen van de Olympische Spelen niet missen? We geven 3 kijktips


Nog een paar dagen, en dan komen de Olympische Winterspelen Beijing 2022 tot een einde. We hebben al een hoop schitterende momenten kunnen zien. Maar welke wedstrijden mag je de komende paar dagen echt niet missen? We zetten de top drie voor je op een rij: van brons naar zilver en dan goud. Uiteraard zijn de volledige wedstrijden live en on-demand te streamen via discovery+.

BRONS

Wie? Kamila Valieva (kunstrijden, vrije kür, singles)
Wanneer? Donderdag 17 februari, vanaf 11.00 uur Nederlandse tijd
Waarom kijken? Amper vijftien jaar jong weet Kamila Valieva nu al hoe het is om je staande te houden in het oog van een orkaan. Eerst verbaasde ze de hele (sport)wereld met hoe ze het Russische team met miraculeuze viervoudige sprongen naar olympisch goud wist te ijsdansen. Een dag later zou ze ineens worden uitgesloten dankzij een eerdere positieve dopingtest in eigen land. Maar uiteindelijk besliste het CAS (het Hof van Arbitrage voor de Sport) dat Kamila voorlopig toch verder kan in haar jacht op nieuw olympisch goud in Beijing zoals donderdag in de vrije kür voor singles. Heel veel meer ingrediënten om met kunstschaatsen een filmklassieker als ‘I, Tonya’ te evenaren lijken er waarschijnlijk niet nodig…

Image

Foto: Kamila Valieva. Bron: gettyimages

ZILVER

Wie? Thomas Krol, Hein Otterspeer en Kai Verbij op de 1.000 meter (schaatsen)
Wanneer? Vrijdag 18 februari vanaf 09.25 uur Nederlandse tijd
Waarom kijken? De Nederlandse schaatsmannen doen het vrijdag op de 1.000 meter zonder Kjeld Nuis – die in Beijing olympisch goud won op de 1.500 meter. De olympisch kampioen van PyeongChang 2018 op de kilometer werd vierde bij het kwalificatietoernooi in december. Ruim baan voor Thomas Krol, good old Hein Otterspeer én Kai Verbij. Het zegt veel over het huidige niveau van de Nederlandse schaatsers op ‘de duizend’. Bij de eerste drie wereldbekerwedstrijden van dit seizoen, stonden er steeds drie Nederlanders op het podium. Do we need to say more?

Image

Foto: Kai Verbij. Bron: gettyimages

GOUD

Wie? De finale voor mannen in het curling
Wanneer? Zaterdag 19 februari vanaf 07.00 uur Nederlandse tijd.
Waarom kijken? Al de beelden gezien van de Italianen die compleet uit hun dak gaan als hun landgenoten de curlingwereld op z’n kop blijken te zetten in Beijing National Aquatics Center? Bekijk hier de video. Dat doet het volgen van deze sport met je. Teams van vier spelers die stenen (à twintig kilo) zo dicht mogelijk bij de ‘dolly’ (de bullseye) in het zogenaamde ‘huis’ proberen te schuiven én vegen is populairder dan ooit. Curling werd van oudsher gedomineerd door Canada en Schotland – Team GB tijdens de Spelen – maar inmiddels drukken steeds meer landen (zoals Italië) hun neus aan het venster voor deze aanstekelijke sport. En daarmee fans. Je bent dus echt niet de enige die vandaag klaar zit bij de finale voor de mannen.

Image

Foto: het Italiaanse curlingteam (mannen). Bron: gettyimages

Alle (live) actie te volgen bij discovery+

Met discovery+ – The Streaming Home of the Olympics – is de kijker zelf regisseur en bepaalt met de verschillende live-feeds van alle disciplines wat er wanneer de huiskamer binnen streamt. De meeste wedstrijden worden voorzien van Nederlands commentaar door bekende Eurosport-experts. Naast álle Olympische wedstrijden kunnen ook alle Eurosport studioprogramma’s live of on-demand gestreamd worden via discovery+.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.