logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kijk je ogen uit met Unikitty op Cartoon Network

Je kent haar vast nog wel uit de LEGO Movie, en ook had ze een kleine rol in de LEGO Batman Movie: Unikitty: het overactieve schepsel dat een mix is tussen een eenhoorn en een kitten. Als heerser over het Unikingdom, heeft prinses Unikitty drukke dagen vol koninklijke taken. Haar grootste doel is om ervoor te zorgen dat iedereen bij is en het koninklijk ontdoet van negativiteit. Maar vergis je niet: dit is echt een kitten/eenhoorn die je niet met blote handen wil aanpakken! Als er iemand in de weg staat als ze haar positiviteit wil delen… dan zal die er van langs krijgen! En al helemaal als iemand haar kleine boertje en beste vriend Puppycorn verdrietig maakt.

In het kasteel woont ook Dr. Fox, de plaatselijke wetenschapper, Unikitty’s bodyguard, Hawkodile, en Richard, een ongelukkige 1×3 grijze Lego blok. Ondanks dat alles zorgen Unikitty en haar vrienden er voor dat iedere dag de vrolijkste en meest creatieve dag ooit wordt. Ondertussen moeten ze de kwaadaardige plannen van Doom Lord verijdelen, maar ook die van haar aartsvijand, Master Frown, uit Frown Town.

Benieuwd naar de show? Unikitty is vanaf 21 mei iedere schooldag om 16:15 uur te zien op Cartoon Network!

Personages

  • Prinses Unikitty – De prinses van het Unikingdom die een mix is tussen kat en eenhoorn. Ze is erg gelukkig, speels, schattig en actief, maar ze heeft ook een boze kant. Een kant die ze maar moeilijk onder controle kan houden.
  • Prins Puppycorn  – het jongere broertje van Unikitty. Hij is een mix tussen een hond en een eenhoorn. Hij is wat dom en naïef, maar ook erg trouw, zachtaardig en de beste vriend die zijn zus maar kan wensen.
  • Dr. Fox – De plaatselijke wetenschapper, die altijd druk is met uitvindingen en experimenten. Zijn creaties lossen vaak problemen ook, maar zorgen soms ook voor pittige problemen… Hij heeft een klein team aan robots die voor hem werken.
  • Hawkodile – Een echte prinses heeft natuurlijk een goede bodyguard, en deze mengeling van adelaar en krokodil is daar een perfect voorbeeld van. Hij heeft een macho uitstraling en lijkt een oogje te hebben op Dr. Fox. Hij is geschoold in vechtkunst in het Action Forest.
  • Richard – De concierge van het kasteen en de trouwe adviseur van Unikitty. Dit grijze legoblokje lijkt niet veel te doen te hebben, en dat is ook zo. Hij praat met een grauwe, monotome stem en zorgt daarmee voor wat rust in hectische momenten. Maar dat maakt hem ook ongelofelijk saai.
  • Master Frown – De aartsvijand van Unikitty komt uit Frown Town aan het andere uiteinde van Unikitty’s koninkrijk. Hij is één van de Doom Lords die zorgen voor pijn en verdriet in de wereld, om zo andere Doom Lords te imponeren. In zijn geval zorgt dat ervoor dat Unikitty kwaad op hem wordt, want zij wil juist zorgen voor plezier en lol.
  • Brock – Een vormveranderende steen met een neutrale persoonlijkheid. Hij is de persoonlijke vriend en kamergenoot van Master Frown.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.